DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan bomba Angela Merkel açıklaması

Almanya’dan bomba Angela Merkel açıklaması

Almanya CDU milletvekili Norbert Röttgen’in yaptığı son açıklama gündeme bomba gibi düştü. İşte Norbert Röttgen’in Angela Merkel hakkındaki o iddiası..\r\n\r\n

Almanya CDU milletvekili Norbert Röttgen’in yaptığı son açıklama gündeme bomba gibi düştü. İşte Norbert Röttgen’in Angela Merkel hakkındaki o iddiası..Milletvekili Norbert Röttgen’in gündeme bomba gibi düşen açıklamasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in başbakanlık koltuğuna 4. kez oturmak için aday olacağı yer aldı. Daha öncesinde Angela Merkel’in aday olup olmayacağı konusunda birçok spekülasyon yapılmıştı. CNN International’e yaptığı konuşmada bu iddiayı ortaya attı. CDU milletvekili Norbert Röttgen, Almanya Başbakanı Merkel ile olan yakınlığı ile tanınıyor. Norbert Röttgen, Merkel ile ilgili olan açıklamasına ‘Merkel, batı siyasetinin temel taşlarından biri’ gibi ifadesiyle damga vurdu.

Angela Merkel 4. kez aday!

angela-merkel-kinamaAlmanya Başbakanı Merkel’e yakın olan isimlerden olan Norbert Röttgen, Merkel’in küresel bir oyuncu olduğunu ve una göre hareket ettiğini ifade etti. Ve Kendisi bir kez daha aday olacak ve sorumlu bir lider gibi davranacak. Liberal dünya düzenini güçlendirme konusunda kararlı, istekli ve hazır” dedi. Norbert Röttgen’in yanı sıra politikacı Wolfgang Bosbach da Merkel’in başbakanlığa aday olacağını söylemişti. Wolfgang Bosbach, “Merkel 2017’de yapılacak federal seçimlerde yenden aday olacak ve her iki parti (CDU/CSU) tarafından da desteklenecek” demişti.Tüm iddiaları bir yana bırakırsak konu ile ilgili ne Almanya Başkanı Merkel’den ne de CDU yönetiminden net bir açıklama yapılmadı. 2005 yılından beri başbakanlık koltuğundan oturan Merkel’in tekrar aday olup olmayacağı diğer politikacılar tarafından çok merak ediliyordu. Eğer bu iddialar doğruysa ve Merkel 2017 yılında yapılacak seçimlerde tekrar aday olup kazanırsa, Almanya’nın en uzun süre başbakanlık koltuğuna oturmuş olacak. Bu rekor Merkel’in öncesinde 1982 ve 1998 yıllarında başbakanlık koltuğunda oturan Helmut Kohl’de idi.