DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan Kürt kimliğine evet, Türk kimliğine hayır!

Almanya’dan Kürt kimliğine evet, Türk kimliğine hayır!

Kürtlerin milli kimliği ile ilgili desteğini esirgemeyen Almanya, mesele Türk kimliğinin korunmasına gelince oralı olmuyor. Bunun en son örneğini Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble (CDU) gösterdi. Çifte vatandaşlıkla ilgili tartışmada söz alan bakan, “İnsanlara şunu söylemeliyiz: Şayet uzun süreliğine burada yaşamak istiyorsanız kendinizi iyi hissetmeniz ve Alman olmanız bizim menfaatimizedir.” şeklinde konuştu. Maliye Bakanı bu

Kürtlerin milli kimliği ile ilgili desteğini esirgemeyen Almanya, mesele Türk kimliğinin korunmasına gelince oralı olmuyor. Bunun en son örneğini Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble (CDU) gösterdi. Çifte vatandaşlıkla ilgili tartışmada söz alan bakan, “İnsanlara şunu söylemeliyiz: Şayet uzun süreliğine burada yaşamak istiyorsanız kendinizi iyi hissetmeniz ve Alman olmanız bizim menfaatimizedir.” şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı bu düşünceyi öteden beri temsil etmekle birlikte son zamanlarda tekrarlamasının arkasında Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerilim yatıyor. Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hıristiyan Demokratlar (CDU), Türklere kısmen verilen çifte vatandaşlığının kaldırılmasını istiyor. Böylelikle CDU, Almanyalı Türklerin sadece Almanya’ya sadık kalmasını istiyor.

ALMANYA’NIN GELECEĞİNDE BİR TÜRK AZINLIK İSTEMİYORLAR

Bu düşüncelerini son zamanlarda sık sık tekrarlamalarının arkasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanyalı Türkleri tamamiyle etkisi altına alacağı korkusu var. Böyle bir ortamda Türklerden Türk olmaktan vazgeçip Alman olmalarını istemek muhafazakar politikacılar için daha kolay. Türkçe derslerinin kaldırılmasından imamların sadece Almanya’da yetiştirilmesine kadar dile getirilen taleplerin arkasında da bu korkuyu görmek mümkün.

NAZİ BENZETMELERİ BU TALEPLERİN TEKRARLANMASINA YOL AÇIYOR

Bununla birlikte bu korku Türkiye’den gelen suçlamalar ile daha da depreşiyor. Erdoğan’ın kullandığı dilin kendisini şaşkınlığa sevk ettiğini söyleyen Schäuble, “Bu dil, Almanya’da uzun yıllar içinde inşa edilen entegrasyonu kısa bir süre içinde kasten yıkıyor. Şu an oluşan hasarın tamiri yıllarımızı alacak” dedi.

2015 yılında yaşanan göç dalgasının da kolay olmayan bir entegrasyon sürecini daha  gündeme getirdiğini ifade eden bakan, “Mülteci krizinin beraberinde getirdiği sınavlara vakitlice tepki göstermedik.” şeklinde konuştu.

MÜSLÜMANLARA BATILI BİR TOPLUMDA NASIL YAŞANDIĞINI ÖĞRETMEK İSTİYOR

Schäuble’ye göre Almanya’ya Müslümanların göç etmesi ülkeyi ve ülke vatandaşlarının vatanseverliğini büyük sınavlara tabi tutuyor. Bu yüzden de ülkeye göç eden Müslümanlara modern ve Batılı bir ülkede nasıl yaşandığı konusunda yardım etmek gerekiyor. Maliye Bakanı bundan on yıl önce kurulan İslam Konferansı’nın amacının da bu olduğunu dile getirdi.