DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Aloe Vera İle Güzelliğinize Güzellik Katın

Aloe Vera İle Güzelliğinize Güzellik Katın

Aloe Vera bitkisi (sarı sabır), kozmetik ve güzellik sanayiinde sıkça kullanılan bir Afrika bitkisidir.Zambakgiller ailesine mensuptur ve tek bir türden oluşmamaktadır. Bitkiyi sağlık bakımından önemliyapan nokta, bitkinin yapraklarından çıkan jel kıvamındaki sıvıdır. Bu sıvının içerisinde ise, insansağlığı açısından önemli birçok madde bulunmaktadır. Bu maddeler ise, 18 çeşit aminoasit, 12 çeşitvitamin ve de 20 çeşit mineraldir.

Aloe Vera bitkisi (sarı sabır), kozmetik ve güzellik sanayiinde sıkça kullanılan bir Afrika bitkisidir.Zambakgiller ailesine mensuptur ve tek bir türden oluşmamaktadır. Bitkiyi sağlık bakımından önemliyapan nokta, bitkinin yapraklarından çıkan jel kıvamındaki sıvıdır. Bu sıvının içerisinde ise, insansağlığı açısından önemli birçok madde bulunmaktadır. Bu maddeler ise, 18 çeşit aminoasit, 12 çeşitvitamin ve de 20 çeşit mineraldir. Aynı zamanda Aloe Vera bitkisinin yaprağından, polisakkarid,alprogen, asemannan ve de mannoz-6-fosfat gibi oldukça önemli maddeler çıkmaktadır.Aloe Vera günümüzde evde, balkonda, ya da bahçede kolayca yetiştirilebildiğinden ev yapımıilaçlarda ve aloe vera maskesi yapımında sıkça kullanılmaktadır. İşte aloe veranın güzelliğinize faydaları:aloe-cesit *Ciltte oluşan yara ve yanık gibi bozulmalarda oldukça etkilidir. *Şişmiş cildi sakinleştirir, iyileşme sürecini hızlandırır ve hasarlı dokuları yenileyici etkisi vardır. * Yaşlanmayı önleyici de bir etkisi bulunmaktadır. Bunun için aloe vera içindeki jeli cildinize masaj yaparak yedirebilirsiniz. * Sadece kırışıklıklar için değil, derideki çatlaklar ve cilt hastalıkları için de idealdir. *Yüzdeki siyah noktalardan ve lekelerden kurtulabilmeyi sağlar. *Sivilceleri tedavi edebilme özelliği vardır. *Akne izlerinin kaybolmasında oldukça başarılıdır. *Saçları besler, yağlanmasını önler, kepeği ortadan kaldırır. *Ciltten salınan toksinleri etkisiz hale getirir. *Saçların dökülmesini engelleyip, hızla uzamalarını sağlar. *Ciltteki koyu lekeleri azaltmaya etkisi vardır. *Cildinizi temizler ve nemlendir. * Parlak bir cilt ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlar. *Cilt yüzeyindeki damarları büzerek gözeneklerin sıkılaştırır. *Selüliti azaltır *Mükemmel bir rahatlatıcıdır *Zayıflamada etkilidir *Cildi UV ışınlarından korumada büyük rol oynar. Kendinizi korumak için güneşe çıkmadan birkaçdakika önce aloe vera kremi uygulayın. 

Aloe Vera Maskeleri

 Öyleyse hemen aloe vera maskelerimizi hazırlamaya başlayalım. Aloe vera jelini yüzünüze ve saçınızatek başına sürebileceğiniz gibi çeşitli malzemelerle birleştirerek de maskenizi hazırlayabilirsiniz. Aloevera yapraklarını maskeyi hazırlamaya başlamadan önce güzelce yıkayın. Jeli ayırırken keskin bir bıçakkullanmayı tercih edin. Bıçakla jeli ayıramıyorsanız kaşıkla ayırmayı deneyebilirsiniz. Tüm maskeleriyüzünüze uygulamadan önce mutlaka cildinizin küçük bir bölgesinde deneyip alerjiniz olup olmadığınıkontrol edin. Son olarak tüm maskelerden sonra yüzünüzü güzelce nemlendirin. 

1. Aloe vera maskesialoe-vera-maskesi1

 Bir bıçak yardımıyla iki kalın aloe vera yaprağını uzunlamasına kesin. Böylece aloe vera jelinigöreceksiniz. Aloe vera jelini dikkatle yapraklarından alıp ve bir kaseye koyun. Başka bir kaseye yarımlimonun suyunu sıkın. Blenderin içine aloe vera jelini dökün. Ardından limon suyunu da ilave edin.Yaklaşık bir dakika boyunca bu karışımı iyice karıştırın. Bu maskeyi saçınıza uygulayacaksanız 20dakika, yüzünüze uygulayacaksanız 15 dakika bekletin ve durulayın. Haftada 2 defa yapabilirsiniz.Bu tarifteki  limon yerine bal da  kullanabilirsiniz. Bal ve aloe vera jeli kombinasyonu da hem cildiniz,hem de saçınızı nemlendirmek için mükemmel bir çözüm olacaktır. 

2. Aloe vera maskesi                maska-dlya-lica

 Yarım salatalığın kabuğunu soyup dilimledikten sonra blendera atın. Salatalığı çektikten sonra 2yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 yemek kaşığı bal, yarım limon suyunu ve 1yemek kaşığı  yoğurdu ekleyiptekrar karıştırın. Ardından 2 yemek kaşığı kili ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar tekrar karıştın.Maskeyi yüzünüzde kalın bir tabaka oluşturacak şekilde sürün ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ılıksuyla durulayın. Haftada 1 kez yapabilirsiniz. Bu tarif, özellikle yağlı ciltler için beyazlatıcı yüz maskesiolarak bilinir.  

3. Aloe vera maskesi          bitkisel-maskeler

 Bir adet yumurtanın beyazı ile çeyrek su bardağı aloe vera suyun iyice karıştırın. Karışımı yüzünüzeuygulayıp cildinizdeki sıkılaşmayı hissedene kadar maskenin kurumasını bekleyin. Ardından soğuksuyla durulayın. Haftada 1 kez yapabilirsiniz. Cildiniz hep güzel olsun !