DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Amerika’da oylar yeniden sayılıyor

Amerika’da oylar yeniden sayılıyor

Amerika’da yapılan başkanlık seçimlerinin ardından ilk kez bir eyalette kullanılan oylar yeniden sayılıyor. Ve “Trump kaybedebilir” propagandası yapıyor..\r\n\r\n

Amerika’da yapılan başkanlık seçimlerinin ardından ilk kez bir eyalette kullanılan oylar yeniden sayılıyor. Ve “Trump kaybedebilir” propagandası yapıyor..Amerika’da seçimler yeniden yapılacak haberi ile ilgili İngiliz BBC bir haber yayımladı. İngiliz BBC’de yer alan haberde, Wisconsin Eyaleti Seçim Komisyonu Jill Stein’ın yeniden sayım talebini kabul etti. Kabul edilen talep ile kullanılan oyla bir hafta içerisinde yeniden sayılacak. Wisconsin Eyaleti Seçim Komisyonu Jill Stein, Michigan ve Pennsylvania’da da oyların yeniden sayılması için para topluyor. Paralar sayım başvurularını yapmak için kullanılacak. Toplamda 7 milyon dolarlık hedefin  5.3 milyon dolarına ulaşıldı. Bundan dolayıda Wisconsin’dan sonra Pennsylvania’da da oyların yeniden sayılması bekleniyor.

Hillary Clinton başkan seçilebilirdi

amerika-da-oylar-yeniden-sayiliyorYapılan seçimde Trump’ın birinci çıktığı bu yerler, anketlere göre Hillary Clinton’ı önde gösteriyordu. Cumhuriyetçi parti lideri Donal Trump bu sayede delege sayısını 290’na çıkarmıştı. Delege sayısını 290 çıkaran Donald Trump, Hillary Clinton’u 232 delege ile geride bırakıp başkan seçildi. Eğer ki bu üç eyaleti Hillary Clinton kazansaydı, başkan Hillary Clinton olacaktı.

Hillary Clinton kaybedişinin nedenini açıkladı

Donald Trump ile girdiği mücadeleyi kaybeden Hillary Clinton, kaydeşinin nedenini bakın neye bağladı. İşte Hillary Clinton’ın o açıklaması..Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan başkanlık seçimleri tüm dünya basınında büyük yer tuttu. Başkanlık seçimlerini 277 delegenin oyu ile Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump kazandı. Seçimi kaybeden Hillary Clinton ise yenilgisinin hesabını Federal Soruşturma Bürosu’na kesti.

Hillary Clinton suçu FBI’ya attı

Hillary ClintonCNN’de yer alan haberde, Hillary Clinton yenilgisinin ardından ilk kez konuştu. Demokrat Parti’nin seçim kampanyasına bağışta bulunanlar ile bir araya geldi. Görüşmede yenilgisinin tek sorumlusu olarak  FBI Direktörü James Comey’i gösterdi. Seçime son günlerde  FBI Direktörü James Comey’in e-posta skandalına ilişkin soruşturmayı yeniden başlatmasının seçimleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Bu nedenden dolayıda seçimi kaybettiğini söyledi. Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump’ın kazanmasına da bunu bağladı.277 delegenin oyu ile başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump’ın kadınlara kötü sözler söylediği videonun ortaya çıkmasının sonrasında Hillary Clinton’ın seçimi kazanmasına kesin gözü ile bakılıyordu. Fakat FBI açtığı soruşturma ile aradaki fark hızlı bir şekilde kapandı. Donald Trump, kasım ayının 8’inde yapılan seçimler ile Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. başkanı oldu.