DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel, Berlin saldırganının ölümü ardından ilk kez konuştu

Angela Merkel, Berlin saldırganının ölümü ardından ilk kez konuştu

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan tır saldırısına yönelik açıklamalarda bulunan Angela Merkel, “Terörizm bize meydan okuyor” dedi.\r\n\r\n

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan tır saldırısına yönelik açıklamalarda bulunan Angela Merkel, “Terörizm bize meydan okuyor” dedi.Almanya geçtiğimiz günlerde yaşanan Berlin saldırısı ile sallanmıştı. Yaklaşık 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının hemen ardından olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. Saldırganı ihbar eden ve yakalanmasına yardımcı olan kişilere mükafat bile verilecekti. Günler sonra Berlin saldırganı Tunuslu Anis Amri, Milano’da yakalandı. Polis ile çatışmaya giren zanlı etkisiz hale getirildi. Merkel de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Başka suçlular veya yardım edenler varsa, onları hesaba çekeceğiz.” dedi.

Angela Merkel : ‘Hesaba çekeceğiz!’

Angela Merkel, bu sabah saatlerinde Başbakanlık’tan açıklama yaptı. Açıklamada İtalya Başkanı Paolo Gentiloni’nin Berlin saldırganı Anis Amri’nin polis ile çatışmaya girdikten sonra etkisiz hale getirildiği bilgisini  verdiği için teşekkür etti.  Merkel zanlının öldürülmesine rağmen açılan soruşturmanın devam edeceğini ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ve “Onlar (güvenlik güçleri), Amri’nin eylemi hakkında kimin ne bildiğini ortaya çıkarana kadar durmayacak. Kim destek vermiş veya onu korumuş olabilir? Başka suçlular veya yardım edenler varsa, onları hesaba çekeceğiz.” dedi.Berlin saldırısının ardından tüm dünya tarafından büyük bir dayanışma hissettiğini söyledi. Ve “Terörizm bize meydan okuyor” şeklinde ifadeler kullandı. Zanlı Anis Amri olayı ile birlikte bir çok soru işaretinin ortaya çıktığını ve bu nedenden dolayı soruşturmanın derinleştirileceğini söyledi.

Anis Amri Milano’da öldürüldü

Berlin’de TIR ile noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle aranan Anis Amri Milano’da öldürüldü. İtalya Başbakanı Marco Minniti, Amri’nin bir trafik kontrolü esnasında polis tarafından vurulduğunu söyledi. Minniti’ye göre öldürülen kişiden alınan parmak izleri ile TIR’da bulunan parmak izleri aynı kişiye ait.Almanya hükümeti ise Amri’nin ölümünü henüz doğrulamadı. Hükümet sözcülerinden Ulrike Demmer, hükümetin İtalyan makamları ile sıkı irtibat içinde olduğunu ve henüz net bir açıklama için erken olduğunu dile getirdi.

AMRI, SOKAK KONTROLÜNDE POLİSİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Elde edilen bilgilere göre zanlı, gece saat 03:00’te Sesto San Giovanni İstasyonu yakınlarında gerçekleştirilen sokak kontrolünde göze çarpmış. Kimliğini göstermesi istendiğinde ise sırt çantasından silahını çıkarmış ve polislerin üzerine ateş etmiş. Bunun üzerine karşılık veren polisler Amri’yi öldürmüş. Görgü tanıklarının ifadesine göre polisler daha sona Amri’yi hayata döndürmeye çalışsa da başarılı olamamış. Polislerden birinin ise yaralı olduğu söyleniyor.