DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den gündemi sarsacak AB yorumu

Angela Merkel’den gündemi sarsacak AB yorumu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin konuğu olan Angela Merkel’den gündemi sarsacak AB yorumu geldi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni’yi Versailles Sarayı’nda kabul etti. 4 önemli isimin bir araya gelerek yaptığı AB Dörtlü Gayriresmi Liderler Zirvesi’nin ardından ortak basın açıklamasında bulundular. Zirvenin sonrasında düzenlenen basın toplantısında

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin konuğu olan Angela Merkel’den gündemi sarsacak AB yorumu geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni’yi Versailles Sarayı’nda kabul etti. 4 önemli isimin bir araya gelerek yaptığı AB Dörtlü Gayriresmi Liderler Zirvesi’nin ardından ortak basın açıklamasında bulundular. Zirvenin sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB’nin kuruluşuna neden olan 1957 yılındaki Roma Anlaşması’nın yıl dönümü münasebeti ile bir araya geldiklerini belirtti.

François Hollande’den açıklama

François Hollande konuşmasında sığınmacı konusuna da değindi. Bu konuda saygın bir çözüm üretilmesinden yana olduğunu “Hukuk devleti ve barış ortamının tehdit altında olduğu belirsizlikler çağında yaşıyoruz. Avrupa’nın birinci önceliği güvenliğini sağlamak olmalı. Risk ve tehditlere karşı dış sınırlarımızı korumalıyız.” sözleri ile ifade etti. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği ülkelerinin de geleceğe yönelik bir yol çizmesini gerektiğini vurguladı. Hollande, “Halklarımızın bizden talebi, ilerlemeye, büyümeye ve geleceğin sanayisine dayalı bir Avrupa’nın kurulması yönünde. Birlik, tek tip olmak anlamına gelmiyor. Ülkelerin daha ileri gitmesi için farklı iş birliklerinin de yapılması gerekiyor.” dedi.

Angela Merkel’den gündemi sarsacak AB yorumu

Angela Merkel'den gündemi sarsacak AB yorumu

Angela Merkel ise Avrupa Birliği ülkelerinin sorumluluklarına dikkat çekti. Bu konudaki düşüncelerini de “AB olarak ilerlemeye devam etmemiz gerekiyor. Zira ilerlemezsek kurduğumuz her şey yıkılabilir. 27 üye ülke olarak AB’nin kuruluş ilkelerinin gereklerini yerine getirmeyi sürdürmeliyiz.” diyerek belirtti. Savunma konusunda ise “Küreselleşme ve iklim değişikliğinin getirdiği sonuçlar, terörle mücadele ile sığınmacı akını konuları, güvenlik açısından önem taşıyor. İç tehdit olarak artan işsizliğe dikkat etmek gerekiyor. AB, bir refah birliği olmalı.” şeklinde bir değerlendirme de bulundu.