DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den önemli Türkiye vurgusu

Angela Merkel’den önemli Türkiye vurgusu

Almanya – Türkiye arasındaki anlaşmazlıklara rağmen Türkiye ile diyaloğun korunmasının gerektiğini savunan Angela Merkel’den önemli vurgu.\r\n\r\n

Almanya – Türkiye arasındaki anlaşmazlıklara rağmen Türkiye ile diyaloğun korunmasının gerektiğini savunan Angela Merkel’den önemli vurgu.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Mecliste düzenlenen 2017 yılı bütçe görüşmesine katıldı. Merkel, “Türkiye’de endişe ve alarm verici olaylar var. Burada şunu açık şekilde söylemek istiyorum; Darbe girişimi kınanmalı. Alman hükümeti bunu yaptı, AB de bunu yaptı. Terörün her çeşidine karşı mücadele edilmeli ve federal hükümetde bunu yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulmasını destekliyorum.”

angela-merkelAlmanya Başkanı Merkel, Almanya’da terör örgütü PKK’ya karşı açılan davaların 4 binden fazla olduğunu ve bu açılan davaların siyasetin yargıya müdahale etmeden sona ereceğini belirtti. Ve konu ile ilgili olarak da “Alınan kararlara saygı duyulmalı. Diğer yandan Alman hükümeti, diğer Avrupa ülkeleri gibi teröre karşı mücadele etme sorumluluğu içindedir. Ancak bu, basın özgürlüğünün kısıtlanmasını ve binlerce kişinin tutuklanmasını haklı göstermez. Bu nedenle bu açıkça eleştirilmeli. Aynı zamanda Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulmasını destekliyorum.” şeklinde yorum yaptı.Merkel açıklamaların yanı sıra Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye görüşmelerine de değindi. Ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in zorlu görüşmeler gerçekleştireceğinin de altını çizdi. Merkel, “Elbette ben de diyalog kanallarını açık tutacağım. Bizim de Türkiye ile sağduyulu bir şekilde iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Bu durum bizi, alarm verici olarak gördüklerimizi dile getirmekten alıkoymayacak.” dedi.

Angela Merkel’den Suriye yorumu

Halep’te yaşanan olayların morel bozucu ve üzüntü verici olduğunu söyleyen Almanya Başbakanı Merkel, “Şunu söylemek zorundayım. Burada bilinçli bir şekilde hastanelerin ve sağlık merkezlerinin bombalandığı yönünde bulgular var. Bu uluslararası alanda yasaktır. Bu cezai uygulama gerektirir. Esed rejimi de bunu bilmelidir. Rusya’nın bu rejimi desteklemesi de üzücüdür.” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.