DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den Putin’e çağrı! Kan dökülmesin.

Angela Merkel’den Putin’e çağrı! Kan dökülmesin.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir çağrıda bulundu. Putin’e Suriye’deki kanın dökülmesini önlemek için adım atmaları gerektiğini ifade etti.\r\n\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir çağrıda bulundu. Putin’e Suriye’deki kanın dökülmesini önlemek için adım atmaları gerektiğini ifade etti.Suriye’deki acı haberlerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Merkel bir görüşme yaptı. Görüşmede Suriye’deki dökülen kanın sona ermesi konusunda inisiyatifli davranılması gerektiğini söyledi. İkilinin yaptığı konuşmada Halep’e insani yardım koridoru oluşturulması için Rusya’nın bir adım atmasını belirtti.

Angela Merkel “Anlamsızca kan dökülmesini önlemek için çok geç değil”

Merkel ile Putin’in yaptığı telefon görüşmesi hakkında Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in Rusya’nın Esad rejimini ikna etme sorumluluğu olduğunu hatırlattı. Ve Almanya Başbakanı Merkel’in “Anlamsızca kan dökülmesini önlemek için çok geç değil” dediğini aktardı. Bunun yanı sıra Halep’teki hayatta kalan insanların güvenliğinin temin edilmesi ve Suriye’de ateşkes sağlanması için zamanın hala geçmediğini ifade etti.Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Rusya’nın yoğun askeri desteği olmadan Halep’in alınmasının mümkün olmadığını belirtti. En acısı da Rusya ve Suriye tarafından yapılan bombardımanlarda kaç sivilin öldüğünü bile bilmediğinin vurgusunu yaptı. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert son olarak Rusya’nın bunu engelleyecek gücü olduğunu fakat engellemediğinin de altını çizdi.

Halep’te ateşkes sağlandı

Son günlerdir Dünya’yı ayağa kaldıran Halep’te yaşananlara ilişkin az da olsa iyi haber geldi. Haberde Halep’te ateşkesin sağlandığı açıklandı.Halep’in doğusundaki muhalif güçler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında ateşkes sağlandı. Güçler arasında alınan ateşkes kararı ilk olarak kuşatmadaki sivillerin güvenli bir şekilde tahliyesini öngörüyor. Halep’in doğusundaki silahlı muhalif gruplardan edinilen bilgilere göre, hem öğlen hem de akşam saat 19.00 sularında yapılan iki görüşmede kuşatma altında bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi konusunda ortak bir karar varıldı.

Halep’te ateşkes sağlandı

Varılan mutabakata göre öncelik bölgede sıkışan sivillerin Halep’in batısına çıkarılmasına verilecek. Bunun için bölgeye çok sayıda otobüs gönderildi. İki taraf arasında yapılan uzlaşmada ikinci olarak kent merkezinin doğusunda bulunan silahlı muhaliflerin de güvenli bir şekilde tahliye edilmesi öngörülüyor. Söz konusu muhalif grupların büyük bir bölümünün kentten ayrılmayı kabul ettiği belirtildi.

Ateşkese Türkiye arabuluculuk etti

Kentin doğusunda muhalifler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında varılan ateşkes ve tahliye mutabakatına Türkiye’nin de arabuluculuk ettiği ifade edildi. Sivilleri tahliye etmek için yola çıkan otobüsler kentin doğusuna ulaştı.

Erdoğan: Gelenleri bağrımıza basmaya hazırız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 32. Muhtarlar Toplantısı’nda Halep ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.