DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den Tayyip Erdoğan’a taziye telefonu

Angela Merkel’den Tayyip Erdoğan’a taziye telefonu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul’daki hain terör saldırısının ardından Tayyip Erdoğan’ı arayıp üzüntüsünü ve taziyelerini iletti.\r\n\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul’daki hain terör saldırısının ardından Tayyip Erdoğan’ı arayıp üzüntüsünü  ve taziyelerini iletti.İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yaşanan 38 kişinin yaşamını yitirdiği hain terör saldırısı Almanya gündemine de bomba gibi düştü. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. İkili arasındaki görüşmede Cumartesi gecesi yaşanan hain terör saldırısı vardı. Başbakan Merkel, yaşanan terör saldırısını çok sert bir dille kınayarak, Recep Tayyip Erdoğan’a taziyelerini iletti.

Angela Merkel : ‘Türkiye’nin yanındayız!’

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aktarılan bilgiye göre Almanya Başbakanı Merkel, Beşiktaş’da yaşanan terör saldırısını kınadığını ve Almanya’nın bu tarz saldırılar da Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı. Merkel son olarak ise yaşanan saldırıdan dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Beşiktaş saldırısında şehit düşenlerin isimleri

Bombalı araç ve canlı bomba ile gerçekleştirilen eylemin ardından ülkede bir günlük milli yas ilan edildi. Saldırıda şehit şehit olan ve yaralanan emniyet personeli ile yaralı vatandaşlardan bazılarının isimleri açıklandı.

Şehit olan Emniyet personeli:

Vefa Karakurdu

Kadir Yıldırım

Metin Düzgün

Çetin Sarıkaya

Ali Aksoy

İlker Uylaş

Adem Oğuz

Mehmet Zengin

Yasin İke

Mustafa Öztürk

Durmuş Öcal

Adem Serin

Mehmet Atıcı

Hasan Bilgin

Murat Yılmaz

Okan Doğan

Soner İdil

Süleyman Sorkut

Yakup Çakap

Emre Horoz

Şehit olan sivil vatandaşlar

Tunç Uncuİsmail KoçYasin Görkem YazıcıMustafa Berkay AkbaşVelat Demiroğlu

Yaralı Emniyet Personelleri

Alper ErdemCelal Hicret KaryağdıÜmit ErdemTurgut TopaloğluMiraç KutluKayhan ŞabanTaner FındıkMuammer NacakoğluMehmet ÖztürkHüseyin BektaşAbdullah Kağan KarabulutHarun ÇoşkunNecmettin YükselMehmet YılmazBünyamin ÇapanYavuz KeklikEmre AlbayrakYakup Kadri YeniçeriMurat OğuzMuharrem BayrakVeli Ahmet GüneyErgin KökümEray ÖzdoğanMesut Darakçıİsmail AltunCengiz YıldırımEmrah TorunErdem Bozkurt EkmenciKadir AğılErsan TokgözMehmet Barış UzunÖzkan ÖzgülAli Osman PekinMüslüm KöseoğluSerhat KayaBurhan GüldüAli ÇelikUmut UluAli YükselSedat Arif YardımcıŞevket BalKasım ŞahinDoğan ÇolakMehmet KurtEmre PolatAli KarışıkAbdülcebbar EskiciMuhammet SığınFuat BalcıAli KaçmazSerhat KaraEren YücelŞakir AslanHakan DemirHüseyin DüşünOkan DaştanUğur KarakayaHasan DurmuşMurat ÇolakAhmet Polat

Yaralı sivil vatandaşlar