DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den, Binali Yıldırım’a taziye mektubu

Angela Merkel’den, Binali Yıldırım’a taziye mektubu

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör saldırısından dolayı Almanya Başbakanı Angela Merkel’den, Binali Yıldırım’a taziye mektubu geldi.\r\n\r\n

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör saldırısından dolayı Almanya Başbakanı Angela Merkel’den, Binali Yıldırım’a taziye mektubu geldi.Hakkari‘nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı hain teröristlerin yola döşeli bombayı patlatmaları ile 18 yiğidin canını aldılar. Tüm dünya basınında yankı bulan bu olaya Almanya Başbakanı Merkel tarafından da tepki geldi. Meydana gelen saldırı ile ilgili üzüntüsünü dile getiren Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Binali Yıldırım’a taziye mesajı gönderdi.

Angela Merkel’den Yıldırım’a taziye mesajı

angela-merkel-kinamaAlmanya Başbakanı Merkel’in Binali Yıldırım’a gönderdiği taziye mesajında saldırıyı çok sert şekilde kınadığını ifade etti. Almanya Başbakanın Binali Yıldırım’a gönderdiği mektupta, ”Sayın Başbakan, Türkiye’nin Güneydoğu’sunda meydana gelen terör saldırısını dehşet içinde haber aldım. Teröristler yeniden Türk güvenlik güçlerine karşı sinsi bir şiddet eylemi gerçekleştirerek, sivillerin de ölmesine ve yaralanmalarına yol açtılar. Dünkü saldırıyı şiddetle kınıyorum.” ifadeleri yer aldı.

Şehit ailelerine başsağlığı diledi

Şemdinli saldırısında şehit düşen askerlerin ailelerini de yalnız bırakmadı. Mektubun sonunda ise şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. İşte o mektubun o kısmı,  ”Sizden ricam aile yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletmenizdir.”

Şemdinli saldırısına Almanya’dan kınama

almanya-hakkari-kinamaDışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli,  “Alman hükümeti Hakkari ilinde düzenlenen ve 18 insanın yaşamını yitirdiği dünkü saldırıyı şiddetle kınıyor. Kurbanların ailelerinin acılarını paylaşıyoruz, yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Dün ve daha önce gerçekleştirilen terör saldırıları hiçbir şekilde haklı gösterilemez.” dedi.Sawsan Chebli, bu tarz saldırıların ülkenin Güneydoğu Anadolu’sundaki durumu kötüye götürdüğnü ifade etti. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli,  “Bu saldırı, yıllar önce iyi yaklaşımlarla başlatılmış barış sürecinin yeniden başlatılmasının ve siyasi bir çözüme ulaşılmasının ne kadar gerekli olduğunu da göstermiştir. Alman hükümeti de bu barış sürecini teşvik etmeye hazırdır.” şeklinde ifadeler kullandı.

İncirlik ziyareti sonrası Almanya’dan bomba karar

Türkiye ile Almanya arasında uzun süredir süren İncirlik krizinin sona ermesiyle Alman heyet Türkiye’ye geldi. Ziyaretin ardından bomba karar..Almanya’da toplanan Bakanlar Kurulu’nda gündeme bomba gibi düşecek bir karar aldı. Bugün gerçekleşen oturumda İncirlik Üssü’ndeki Alman askerlerinin görev süresinin 2017 yılına kadar uzatılması kararı alındı. Bunun yanı sıra 200 civarında asker göndermeyi hedeflediler. Alınan bu önemli kararlar bu karar ile sınırlı kalmadı. Alman hükümeti NATO zirvesinde alınan karar ile İncirlik’te konuşlanacaj AWACS’ları da askerlere göndereceğini belirttiler.Alman hükümetinin aldığı tüm kararların Alman Federal Meclisi’nde onaylanması gerektiğinin altı çizildi. Uzatma ve genişletme kararları ise önümüzdeki aylarda Meclis’e sunulacak.