DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den tutuklama kararına sert tepki

Angela Merkel’den tutuklama kararına sert tepki

Almanya, Deniz Yücel’in tutuklanmasına sessiz kalmadı. En son tepki ise Almanya Başbakanı Angela Merkel’den geldi.Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması Almanya’da büyük yankı uyandırdı. Angela Merkel ise gelen tutuklanma haberinin “acı ve hayal kırıklığına” neden olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra Deniz Yücel’in kendi istediği ve rızası ile ifade vermeye gittiğini vurgulayarak, alınan bu kararın

Almanya, Deniz Yücel’in tutuklanmasına sessiz kalmadı. En son tepki ise Almanya Başbakanı Angela Merkel’den geldi.Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması Almanya’da büyük yankı uyandırdı. Angela Merkel ise gelen tutuklanma haberinin “acı ve hayal kırıklığına” neden olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra Deniz Yücel’in kendi istediği ve rızası ile ifade vermeye gittiğini vurgulayarak, alınan bu kararın sert olduğunu vurguladı.

Angela Merkel’den tutuklama kararına sert tepki

Muhabir Deniz Yücel’in  tutuklanması ile ilgili Deutsche Welle’nin yer verdiği haberde,  Merkel açıklamasında “Alman hükümetinin Türk adaletinden Yücel’e muamalesinde basın özgürlüğü ilkesini dikkate almasını beklediğini” aktardı. Angela Merkel, “Deniz Yücel’e adil ve hukuk devletine uygun bir muamele için güçlü bir şekilde çaba göstermeye devam edeceğiz. Yücel’in yakında özgürlüğüne geri kavuşmasını umuyoruz” dedi.

Deniz Yücel tutuklandı, Almanya ayağa kalktı

Türkiye’de iki haftadır gözaltında bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel, hakim kararıyla tutuklandı. Gerekçe ise terör propagandası ve halkı kışkırtma. Yücel’in tutukluluk halinin beş yıla kadar sürebileceği tahmin ediliyor. Federal Hükümet ise kararla ilgili olarak sert tepki gösterdi. Hatta Ak Parti’li Mustafa Yeneroğlu bile kararı eleştirdi.Tutuklama kararı ile ilgili olarak en önemli açıklama Almanya Başbakanı Angela Merkel’den geldi. Merkel, mahkeme kararını acı ve düş kırıcı olduğnu söyledi. Başbakana göre mahkemenin aldığı önlem orantısız derecede sert.

ALMANYA’DAKİ HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞIYLA BAĞDAŞMIYOR

Federal Adalet Bakanı Heiko Maas ise muhalif haberciliğin demokratik irade oluşumunun temel yapıtaşı olduğunu hatırlattı ve sevilmeyen gazetecilerin hapse atılmasının Almanya’daki hukuk devleti ve basın özgürlüğü anlayışı ile bağdaşmadığını ifade etti.