DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’e bomba HDP sorusu!

Angela Merkel’e bomba HDP sorusu!

Angela Merkel’e İstanbul’da meydana gelen terör saldırısının ardından HDP’ye yapılan operasyonlar soruldu ve bomba cevaplar geldi.

Angela Merkel’e İstanbul’da meydana gelen terör saldırısının ardından HDP’ye yapılan operasyonlar soruldu ve bomba cevaplar geldi.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin’de Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasında bir gazeteci Almanya Başbakanı Merkel’e, “Türkiye’deki güncel gelişmeler konusunda, hafta sonu meydana gelen korkunç olaya reaksiyon olarak şimdiye kadar 200’ün üstündeki HDP’li siyasetçinin gözaltına alınmasını uygun bir reaksiyon olarak görüyor musunuz?” şeklinde soru yöneltti.

Angela Merkel : “Alınacak tüm tedbirlerin ölçülü olması lazım”

Gazetecinin yönelttiği soru üzerine Almanya Başbakanı Merkel, “İstanbul’daki korkunç ve hiçbir şekilde kabul edilemeyecek saldırıda ölenlerden dolayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziyelerimi ilettim. Bu, özellikle polis teşkilatındaki insanlar ve orada güvenliği sağlamaya çalışanlar için gerçekten çok trajik bir durumdur. Genel olarak söylüyorum, elbette böyle bir dramatik ve korkunç bir saldırıyı aydınlatmak için alınacak tüm tedbirlerin ölçülü ve hukuk devleti çerçevesinde yapılması lazım. Bu her şey için geçerlidir.” dedi.

Merkel’den Tayyip Erdoğan’a taziye telefonu

Almanya Başbakanı Merkel, İstanbul’daki hain terör saldırısının ardından Tayyip Erdoğan’ı arayıp üzüntüsünü  ve taziyelerini iletti.İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yaşanan 38 kişinin yaşamını yitirdiği hain terör saldırısı Almanya gündemine de bomba gibi düştü. Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. İkili arasındaki görüşmede Cumartesi gecesi yaşanan hain terör saldırısı vardı. Başbakan Merkel, yaşanan terör saldırısını çok sert bir dille kınayarak, Recep Tayyip Erdoğan’a taziyelerini iletti.

Merkel : ‘Türkiye’nin yanındayız!’

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aktarılan bilgiye göre Almanya Başbakanı Merkel, Beşiktaş’da yaşanan terör saldırısını kınadığını ve Almanya’nın bu tarz saldırılar da Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı. Merkel son olarak ise yaşanan saldırıdan dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade etti.