DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’e çağrı: Almanları entegre etmek için de çalış!

Angela Merkel’e çağrı: Almanları entegre etmek için de çalış!

Alman gazeteci Michel Friedman, başbakan Angela Merkel’den sadece göçmenleri değil Almanları da topluma entegre etmesini istedi.

Alman gazeteci Michel Friedman, başbakan Angela Merkel’den sadece göçmenleri değil Almanları da topluma entegre etmesini istedi. Ancak bu Merkel için partisindeki muhafazakâr seslerin yükselmesi sebebiyle her zamankinden daha zor.Almanya’da sivri çıkışlarıyla tanınan ünlü gazetecisi Michel Friedman, topluma entegre olmanın sadece göçmenlere değil Almanlara da ait bir görev olduğunu söyledi. Friedman, konuyla ilgili olarak Başbakan Angela Merkel’e seslendi ve hükümetin başı olarak entegrasyon çabalarını arttırma görevi olduğunu hatırlattı. Gazeteciye göre ırkçı ve antidemokratik Almanların da topluma entegre edilmesi gerekiyor.Friedman bu görevin başarılabileceğini söylüyor. Başbakan Merkel’in başında bulunduğu Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin bu yönde bir politika yürütmesi konusunda güvence verebilecek bir siyasetçi olarak gören Friedman, bunun çok kolay bir iş olmadığını da biliyor. Gazeteci bunun için Merkel’den partisinin muhafazakâr kesimini eğilip bükülmemek kaydıyla ciddiye almasını istiyor.

CDU’DA ÇATLAK SESLERİN ARTMASI ENTEGRASYON POLİTİKASINI RAYINDAN ÇIKARABİLİR

Partinin muhafazakâr kesimi Angela Merkel’den iltica politikasını sertleştirmesini istiyor. Merkel’in politikasını izleyen CDU’lu politikacılar ile daha muhafazakâr bir çizgiden yana politikacılar arasındaki makas o kadar açıldı ki, muhalifler arasında kongre öncesi yeni bir parti kurmaya sıcak bakanlar bile var.Bu zamana kadar ‘Muhafazakâr Buluşma’ başlığı altında yürütülen bu proje artık reklamlarla da boy gösteriyor ve CDU’nun yanı sıra popülist sağ parti AfD ile rekabet edecek bir parti olma yolunda ilerliyor. Oluşumun destekçileri arasında bazı CDU’lu politikacıların yanı sıra AfD’nin kurucularından olan ve şu an Liberal-Muhafazakâr Reformcular partisinde politika yapan Bernd Lucke bulunuyor.

AB’Yİ YOĞUN BAKIMDAN MERKEL KURTARABİLİR

Friedman ise mülteci karşıtı siyasi oluşumların güçlendiği böyle bir dönemde Merkel’in bir sorumluluğuna daha işaret ediyor. Gazeteciye göre Avrupa Birliği çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve şayet Fransa’da Front-National’in lideri Marine Le Pen önümüzdeki yıl cumhurbaşkanı olursa bir barış projesi olan AB yoğun bakıma alınmak zorunda kalabilir. Bu yüzden Friedman, Avrupa’nın ameliyat sonrası uyanma bölümü veya mezarlığa sevk edilmesinde Merkel’in belirleyici olduğunu düşünüyor.Friedman, Donald Trump’ın ABD başkanı seçilmesinden sonra yaptığı açıklamada da Avrupa için endişeli olduğunu söylemiş ve 2017 yılının belirleyici bir yıl olacağı öngörüsünde bulunmuştu.Friedman, Türkiye’de de tanınan bir isim. Kısa bir süre önce Deutsche Welle (DW) için Türkiye’ye giden gazeteci Spor Bakanı Akif Kılıç ile de bir röportaj gerçekleştirmiş, ancak bakanlık DW’nin video kayıtlarına el koymuştu.