DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel : ‘PKK’ya destek…’

Angela Merkel : ‘PKK’ya destek…’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, PKK terör örgütüne ilişkin suçlamaları saçma bulduğunu ve PKK’ya destek vermediklerini ifade etti. Almanya Başkanı Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’ya ilişkin suçlamalarını kabul etmedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’yı PKK destek verdiğini belirten açıklamalarını saçma bulduğunu belirtti. Angela Merkel : ‘PKK’ya destek…’ Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile Hollanda arasında çıkan krizinin

Almanya Başbakanı Angela Merkel, PKK terör örgütüne ilişkin suçlamaları saçma bulduğunu ve PKK’ya destek vermediklerini ifade etti.

Almanya Başkanı Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’ya ilişkin suçlamalarını kabul etmedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’yı PKK destek verdiğini belirten açıklamalarını saçma bulduğunu belirtti.

Angela Merkel : ‘PKK’ya destek…’

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile Hollanda arasında çıkan krizinin sonrasında Recep Tayyip Erdoğan’ın sert eleştirilerde bulunduğunu söyledi. Alman gazetesi Saarbruecker Zeitung’a konuşan Merkel, Almanya’nın PKK’ya destek verdiği şeklindeki açıklamaların çok absürt olduğunu aktardı. Bunun yanı sıra Almanya’da referandum için miting düzenlemek isteyen bakanların kimin hangi sebeple katılacağını belirtmeleri gerektiğini ifade etti.

Merkel Erdoğan’a sonunda “Yeter artık!” dedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun nazi benzetmeleri olarak değerlendirdiği konuşmalarına bir kez daha tepki gösterdi. Bu kez daha sert bir dil kullanan başbakan, bu gibi ifadelerin üzücü ve moral bozucu olduğu gibi başkanlık sisteminin yürürlüğe sokulması için yapılacak referandumun da bu ifadeleri haklı çıkaramayacağını söyledi. Merkel, bu gibi kıyaslamalara son verilmesini istedi.

Başbakan, ilk kez açık bir şekilde Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında olduğu gibi Almanya ile Türkiye arasında da temel farklılıklar olduğunu görüşünü savundu. Bununla birlikte Türk-Alman ilişkilerinin devamından yana olduğunu ifade eden Merkel, “Bazı şeyler beklediğimiz gibi olmasa da, dış ve jeopolitik menfaatlerimiz Türkiye’nin uzaklaşması yönünde olamaz” şeklinde konuştu.

MERKEL: PROGRAMLARA DOĞRU KAYIT YAPTRIN VE İZİN ALIN

Başbakan, prensip olarak Türk politikacılarının Almanya’da seçim kampanyalarına katılmalarının mümkün gördüğünü, ancak bunun için bu tür programlara doğru kayıt yaptırmanın ve izin almanın şart olduğunu dile getirdi. Merkel, başta Deniz Yücel olmak üzere Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin basın ve fikir hürriyetine de tekrar değindi.

LAMMERT: İSTEDİĞİNİZ O HAKLARI ÖNCE KENDİ HALKINIZA VERİN

Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in (CDU)  tepkisi ise daha sert oldu. Partner ülkeler başta olmak üzere yabancı ülkelerin hükümetlerinin temsilcilerinden Almanya’dan istedikleri hakları kendi ülkelerinde kendi halkları için de garanti altına almalarını istedi. Lammert, planlanan başkanlık reformunun Türkiye’yi giderek daha otokrat bir ülke haline getirmemesi konusunda uyardı.