DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel : ‘Referandumu beklemeliyiz’

Angela Merkel : ‘Referandumu beklemeliyiz’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Passauer Neue Presse gazetesine verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Angela Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan üyelik müzakereleri konusunda da ‘Referandumu beklemeliyiz’ dedi. Almanya Başkanı Angela Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakereleri ile ilgili yöneltilen soruları yanıtladı. Müzakerelerin son bulup bulmayacağı konusunda ise ‘Referandum ve diğer her şeyi beklemeliyiz’ dedi. Alman Passauer

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Passauer Neue Presse gazetesine verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Angela Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan üyelik müzakereleri konusunda da ‘Referandumu beklemeliyiz’ dedi.

Almanya Başkanı Angela Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakereleri ile ilgili yöneltilen soruları yanıtladı. Müzakerelerin son bulup bulmayacağı konusunda ise ‘Referandum ve diğer her şeyi beklemeliyiz’ dedi. Alman Passauer Neue Presse gazetesine verdiği röportajda önemli konulara değindi. Kendisine yöneltilen soruları da en açık şekilde cevapladı.

Angela Merkel : ‘Referandumu beklemeliyiz’

Türkiye’nin 16 Nisan tarihinde gideceği tarihi referandum yani anayasa değişikliğinin ‘demokrasi için geri adım’ anlamına geldiğini ifade etti. Bunun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu konunun kendisi içini önemli olduğunu ve bu raporu da ciddiye aldığının altını çizdi.

Almanya’dan Türkiye’ye : Artık son verin!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin Almanya’ya yönelik yapılan Nazi benzetmeleri için ‘Artık son verin!’ uyarısında bulundu.

Almanya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘nazi’ benzetmelerinden oldukça rahatsız görünüyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hannover’de Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile bir araya geldi. Merkel bu nazi benzetmelerine karşı rahatsızlığını dile getirerek, “Türkiye tarafından yapılan Nazi benzetmelerinin son bulması yönündeki sözlerim hala geçerli. Amasız, fakatsız” açıklamasında bulundu.

Artık son verin!

Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklamasına “Maalesef Nazi kıyaslamalarının son bulmadığını görüyoruz” sözleri ile devam ederken, tabuların yıkılmasına müsaade etmeyeceklerini aktardı. Tabunun Nasyonal Sosyalizm dönemi kurbanlarının acısına saygı olduğunun altını çizdi. Bunun yanı sıra Alman Dışişleri Bakanlığı’nın referandumda sandık kurulması konusunda Türk Büyükelçiliği’ne sözlü nota verdiğini hatırlattı.

Türk siyasilerin Almanya’da toplantı yapmalarının, anayasanın temel ilkelerine uyulması ile mümkün olacağının açık bir şekilde belirtildiğini kaydetti. Merkel, buna riayet edilmemesi durumunda, Alman Hükümetinin toplantı iznini gözden geçireceğini söyledi.