DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel sığınmacı konusunda kendisini eleştirdi

Angela Merkel sığınmacı konusunda kendisini eleştirdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, uzun süredir yaşanan sığınmacı konusunda kendisini eleştirdi. Bu konuda kendisine özeleştiri de bulunan Angela Merkel’in o açıklaması.. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’deki iç savaşın ardından çıkan sığınmacı krizi ile ilgili özeleştiride bulundu. Sığınmacı konusunda Avrupa’nın ilgisiz kaldığını ve görmezden geldiğini söyledi. İşte Suriye’den gelen sığınmacılar ile ilgili Angela Merkel’in yaptı. Angela Merkel sığınmacı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, uzun süredir yaşanan sığınmacı konusunda kendisini eleştirdi. Bu konuda kendisine özeleştiri de bulunan Angela Merkel’in o açıklaması..

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’deki iç savaşın ardından çıkan sığınmacı krizi ile ilgili özeleştiride bulundu. Sığınmacı konusunda Avrupa’nın ilgisiz kaldığını ve görmezden geldiğini söyledi. İşte Suriye’den gelen sığınmacılar ile ilgili Angela Merkel’in yaptı.

Angela Merkel sığınmacı konusunda kendisini eleştirdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Biz, Avrupa Birliği’nin sınırlarını korumaya ve komşularımız konusunda yeterince kafa yormadık” diyen Merkel, “Bizim komşumuz, Nikos Anastasiadis’in ülkesinin komşusu Suriye. Burada insani sorumluluğumuz yok mu diyelim. Bu Türkiye’nin, Ürdün’ün ve Lübnan’ın sorumluluğu mu diyelim. Gerçek şu ki, mülteci kamplarının finanse edilmesi söz konusu olduğunda, görmezden geldik. Bu nedenle acil insani durum oluştu ve sonrasında mültecileri aldık. Çünkü, yapmamız gereken sorumluklarımızı yerine getirmedik, bunu yerine getirmek için mültecileri aldık ve bu doğru bir karardı” dedi.

Türkiye’nin sığınmacılara yönelik yaptıkları çalışmaya ve emeğe değindi. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasını da savunduğunu dile getiren Merkel, “Türkiye’yi son günlerde eleştirsek de, Türkiye 3 milyon mülteci için çok şey yaptı. Avrupa’nın Türkiye’yi bu konuda desteklemesi de doğru bir tavırdır” dedi.