DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel : ‘Türkiye’ye yardımcı oluyoruz’

Angela Merkel : ‘Türkiye’ye yardımcı oluyoruz’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Biz Türkiye’ye, 3 milyon sığınmacıyla başa çıkabilmesi için bu büyük görevinde yardımcı oluyoruz.” dedi.Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen toplantıda Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Tunus Başbakanı Yusuf Şahid bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yaptı. İkili yaptıkları görüşmede göç ve güvenlik konularına değindiklerini ifade etti. Angela Merkel, Akdeniz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Biz Türkiye’ye, 3 milyon sığınmacıyla başa çıkabilmesi için bu büyük görevinde yardımcı oluyoruz.” dedi.Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen toplantıda Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Tunus Başbakanı Yusuf Şahid bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yaptı. İkili yaptıkları görüşmede göç ve güvenlik konularına değindiklerini ifade etti. Angela Merkel, Akdeniz bölgesinde onlarca insanın hayatını kaybetmesi üzerine yasa dışı göçe karşı mücadelenin kendisi için önemli olduğunu ifade etti.

Angela Merkel : ‘Türkiye’ye yardımcı oluyoruz’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacıların Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gitmek için canlarını tehlikeye atmamaları ve insan kaçakçılarına para kazandırılmamasından dolayı adım atılması gerektiğini belirtti. Bunun için Afrika ülkeleri ile de AB ve Türkiye arasında yapılan anlaşmanın bir benzerinin hazırlanmasını istedi. Sığınmacılar ve yasa dışı göçten etkilenen ülkeler için güzel anlaşmalara ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, “Biz Türkiye’ye, 3 milyon sığınmacıyla başa çıkabilmesi için bu büyük görevinde yardımcı oluyoruz.” dedi.