DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel ve Binali Yıldırım görüşmesi başladı

Angela Merkel ve Binali Yıldırım görüşmesi başladı

Başbakan Binali Yıldırım ve Angela Merkel görüşmesi başladı. Binali Yıldırım, Almanya’ya ‘evet’ oyu istemek ve miting düzenlemek için geldi.Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Binali Yıldırım 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nın organize ettiği kahvaltı ile bir araya geldi. Kahvaltı Bayerischer Hof Oteli’nde düzenlendi. Angela Merkel ve Binali Yıldırım görüşmesi başladı Toplantı basına kapalı gerçekleştirdi. Fakat toplantı öncesinde basın

Başbakan Binali Yıldırım ve Angela Merkel görüşmesi başladı. Binali Yıldırım, Almanya’ya ‘evet’ oyu istemek ve miting düzenlemek için geldi.Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Binali Yıldırım 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nın organize ettiği kahvaltı ile bir araya geldi. Kahvaltı Bayerischer Hof Oteli’nde düzenlendi.

Angela Merkel ve Binali Yıldırım görüşmesi başladı

Toplantı basına kapalı gerçekleştirdi. Fakat toplantı öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Toplantının içeriğinin düzensiz göç ve terörle mücadele başta olmak üzere bölgesel meseleler ve ikili iş birliği olması bekleniyor. Toplantıya, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ile diğer yetkiler katıldı.

Binali Yıldırım referandum için Almanya’ya gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım 16 Nisan’da yapılacak olan tarihi anayasa referandumu için mitinglere başladı. 18 Şubat’ta ise Binali Yıldırım referandum için Almanya’ya gidiyor.Binali Yıldırım 18 Şubat tarihinde Avrupa’daki Türk vatandaşlarına seslenmek için Almanya’ya gidiyor. Miting Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Oberhausen kentindeki Oberhausen Arena’da gerçekleşecek. “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” adlı mitinge 15 bin civarında Türkün katılması bekleniyor.

Binali Yıldırım referandum için Almanya’ya gidiyor

Binali Yıldırım’ın Almanya ziyaretini Avrupa TürkDemokratlar Birliği (UETD) Genel Sekreteri Bülent Bilgi duyurdu. Duyurusunda Yıldırım’ın 18 Şubat’ta Almanya’ya geleceğini ve Almanya’da yaşayan Türkler ile buluşacağını ifade etti. Bülent Bilgi miting için seçilen Oberhausen kentinin çok sayıda Türk’ün yaşaması ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen vatandaşların rahatlıkla ulaşılabileceği yer olduğunun altını çizdi. Miting için Avrupa’nın bir çok kentinden organizasyon yaptıklarını söyledi.Oberhausen Arena Kapalı Spor Salonu’nun 15 bin kişilik kapasitesi bulunuyor. Binali Yıldırım burada toplanan Avrupalı Türklerden, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ‘EVET’ oyu isteyecek.