DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den bomba Halep yorumu

Angela Merkel’den bomba Halep yorumu

Halep’te yaşanan saldırılar Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sessizliğini bozdu. Angela Merkel, ‘Halep’te yaşananlar barbarlık’ dedi.\r\n\r\n

Halep’te yaşanan saldırılar Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sessizliğini bozdu. Angela Merkel, ‘Halep’te yaşananlar barbarlık’ dedi.Brüksel’de toplanan AB Liderler Zirvesi’nin ardından Angela Merkel basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Liderler Zirvesi’nde en önemli gündem maddesi olan Suriye konusuna değindiklerini açıkladı. Ve Rusya’nın Srriye’ye karşı yaptığı saldırıları da en sert şekilde kınadı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, bölgede ateşkesin sağlanmasını talep etti. Halep’te yaşanan insanlık dışı saldırıları ‘barbarca’ olarak yorumladı.  “Halep’te yaşananlar gerçekten insanlık dışı bir şey. Görüntüleri gördüğünüzde söyleyecek söz bulunamıyor” dedi.halep-angela-merkel

Angela Merkel’den Rusya’ya sert mesaj

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya’ya ilişkin yapılan yaptırımları konu aldığı konuşmasında “Hiç bir opsiyonu masadan kaldırmıyoruz” şeklinde konuştu. Avrupa Birliği’nin de Suriye’deki bu çatışmanın devam etmesi halinde tüm opsiyonlarını açık bıraktığını ifade etti. Bununla birlikte insan hakları ihlallerinin sürmesi durumunda sorumluların suçlu bulunacağının altını çizdi.

Beşar Esad halka seslendi: Halep’i Boşaltın!

Suriye Ordusu ateşkesin bitmesinden hemen sonra Halep’e yönelik operasyonları başlattığını açıkladı. Ve Beşar Esad halka ‘Halep’i boşaltın!’ diyerek seslendi.Halep’teki ateşkesin sona ermesinin hemen ardından operasyonlara başlayan Suriye Ordusu hız kesmeden devam ediyor. Suriye Ordusu, o bölgede yaşayan vatandaşların kenti terk etmelerini istedi. Bu uyarının ardından kenti terk etmeyenlerin ise ‘kaçınılmaz bir kadere’ maruz kalacaklarını belirtti.

Halep’e yapılan saldırılar azaldı!

halep-i-bosaltinBu uyarıların yanı sıra Suriye Ordusu, bölgede yapılan insani yardımların olumsuz etkilenmemesi için uzun süredir saldırılarını azalttıklarını iddia ediyor. Fakat bölgede bulunan muhalifler saldırıların azaldığı hakkındaki açıklamalara onay vermiyor. Aksi bölgeye yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiğini belirtiyorlar. Suriye Ordusunun iki haftada içerisinde yaptığı saldırılardan tam 270 kişinin hayatını kaybettiğinin de altı çizildi.

Küçük Ümran’a acı haber!

Geçtiğimiz günlerde dünyayı ayağa kaldıran küçük Ümran’a acı haber geldi. 5 yaşındaki Ümran’ın enkaz altında kalmış hali yürekleri sızlattı.Halep’te yapılan hava saldırısından sonra enkaz altından çıkan her yanı toz içinde ve yüzü kanlı halde bir ambulansın arkasında çekilen görüntüsü ile dünyayı sallamıştı. Enkazın altından bir ağabeyiyle kurtulan Ümran bebeğe bugün acı haber geldi. 5 yaşındaki Ümran Dakneş’ın ağabeyi Ali Dakneş ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Küçük Ümran ağabeyini kaybetti

umranEnkazdan ağır yaralı olarak kurtarılan Ümran Dakneş’ın ağabeyi Ali Dakneş yapılan tüm müdahalelere karşı hayata tutunamadı. Bugün gelen haberle 10 yaşındaki Ali Dakneş’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Ali Dakneş’in iç kanama nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.