DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den Türkiye’ye övgü dolu sözler

Angela Merkel’den Türkiye’ye övgü dolu sözler

Almanya Başbakanı Angela Merkel “Türkiye’nin 3 milyon sığınmacıyı kabul etmesinin gerçek bir insani davranış olduğunu söylemem lazım.” açıklamasını yaptı.\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel ” Türkiye ’nin 3 milyon sığınmacıyı kabul etmesinin gerçek bir insani davranış olduğunu söylemem lazım.” açıklamasını yaptı.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya televizyon kanalı olan ZDF’de bir programa katıldı. Her sene geleneksel olarak yapılan ‘yaz röportajı’ programında önemli konuk olarak katılan Angela Merkel sığınmacı krizi ile ilgili konuştu.Türkiye’de son zamanlarda yaşanan sığınmacı krizinin hafifletilmesi için yardım çağrısında bulundu. Konu ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ege’de herkesin gözü önünde sadece 2 ayda 400 kişinin hayatını kaybetmesini istemediği” sözlerine dikkat çekti.Avrupa’ya gerçekleşen yasa dışı göçün engellenmesi için Türkiye ile birlikte çalışmanın önemini vurguladı. Avrupa’nın yasal olarak sığınmacı alması için Türkiye ile görüşmelerine devam etmeleri gerektiğini  açıkladı.

Merkel, İncirlik Üssü için Erdoğan’la görüştü

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Polonya’nın başkenti Varşova’da 28 ülkenin liderlerinin katılımı ile başlayan toplantı sonrası Merkel, Erdoğan ile görüşme yaptı. Merkel, İncirlik Üssü için Erdoğan’dan izin almak ve bu krizin ortadan kalkması için adım attı. Merkel, milletvekillerinin İncirlik Üssü’nde Alman askerlerini ziyaret etmesinin gayet doğal olduğunu, askerlerin oraya gönderilmesine Alman parlamentosunun izin verdiğini, Türkiye’nin güvenliği için orada bulunduklarını anlatmak istedi. Fakat tüm bunlara rağmen Erdoğan’dan İncirlik Üssü için onay çıkmadı.Merkel bu görüşmenin ardından “Bu anlaşmazlıklar bir görüşmeyle giderilemez. Fakat konuşmuş olmamızın da önemli olduğuna inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Alman Medyası ateş püskürdü

İncirlik krizini ele alan Spiegel Online’ın verdiği habere göre Merkel’in Erdoğan’dan “yapması imkansız bir talepte” bulunduğunu yazdı. Erdoğan Merkel’in soykırım kararının hükümetin tavrı olmadığını açıklamasını istedi. Bunu açıklaması halinde Alman bakanların İncirlik Üssü ziyaretine izin verileceğini yazdı. Soykırım oylamalarına  Başbakan Merkel, Başbakan Yardımcısı Gabriel, başta Dışişleri Bakanı Steinmeier ile birçok bakan katılmamıştı. Erdoğan’ın bu isteği Merkel tarafından gerçekleşmeyeceğini belirtiyor.