DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’e büyük şok

Angela Merkel’e büyük şok

Almanya’da yapılan eyalet meclisi seçimlerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’e büyük şok. Yapılan seçimlerde oy kullanılan 4 vatandaştan biri AfD ve NPD’yi seçti.\r\n\r\n

Almanya’da yapılan eyalet meclisi seçimlerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’e büyük şok. Yapılan seçimlerde oy kullanılan 4  vatandaştan biri AfD ve NPD’yi seçti.Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde gerçekleşen seçimlerde Sosyal Demokrat Parti SPD, açık ara öne geçti. Seçmenler aşırı sağcı ırkçı partiler olan AfD partisi ve NPD partisini seçti. Seçim sonuçları Mecklenburg-Vorpommern seçim kurulu tarafından  açıklandı.  SPD partisi 2011 yılında gerçekleşen seçimlere göre yüzde 5 oranında oy kaybetti. SPD yüzde 5’lik oy kaybetmesine karşı 30,6 oranındaki oyla galip çıktı.angela-merkele-buyuk-sokSeçimde  SPD, CDU, Die Linke ve Yeşiller partisinin oy oranı azaldığı görüldü. AfD ise yüzde 20,9 oy oranıyla büyük bir yükseliş gösterdi. CDU’da AfD gibi oy oranını yükselterek başarı gösteren partiler arasında yer aldı. SPD ise yüzde 5,1 düşüşe rağmen 30,5’lik oy oranıyla ilk sıraya oturdu. AfD yüzde 20,9’la ikinci, CDU yüzde 19’la üçüncü, Sol Parti (Die Linke) yüzde 13,2 ile dördüncü, Yeşiller yüzde 4,9 ile beşinci ve Neonazilerin ırkçı partisi NPD de yüzde 3,1 ile altıncı sırada yer aldı.

Merkel’in partisi büyük düşüşe geçti

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde gerçekleşen seçimlere ilk kez katılan AfD partisi, büyük bir yükseliş göstererek ikinci sırayı kaptı.Genel başkanlığını Angela Merkel’in yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi ise yüzde 4’lük oy kaybı yaşadı. Eyalette Hristiyan Demokrat Birlik Partisi 3. sırada yer alarak bu zamana kadar ki en kötü oyunu aldı.