DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Anhalt prensi Alexander, döner dükkanını bakın kime sattı!

Anhalt prensi Alexander, döner dükkanını bakın kime sattı!

Anhalt Prensi Alexander, satmak istediği döner dükkanı için alıcı buldu. Duyuruyu Bild gazetesi üzerinden yapan prens alıcı bulmakta gecikmedi. Prens, 8 bin 500 başvuru içinde Halis Arık adlı Türk’ün başvurusunu kabul etti ve dükkanı ona teslim etti. Almanya’nın Dorsten şehrinde döner dükkanı açmayı planlayan Anhalt Prensi Alexander, işler istediği gitmeyince döner dükkanını satmaya karar vermişti

Anhalt Prensi Alexander, satmak istediği döner dükkanı için alıcı buldu. Duyuruyu Bild gazetesi üzerinden yapan prens alıcı bulmakta gecikmedi. Prens, 8 bin 500 başvuru içinde Halis Arık adlı Türk’ün başvurusunu kabul etti ve dükkanı ona teslim etti.

Almanya’nın Dorsten şehrinde döner dükkanı açmayı planlayan Anhalt Prensi Alexander, işler istediği gitmeyince döner dükkanını satmaya karar vermişti Anhalt Prensi döner satmaya başlasaydı elde ettiği gelirin önemli bir bölümünü evsiz-barksız insanlara bağışlayacaktı.

Anhalt Prensi Alexander, Irmi’s Cafe Stübchen’ adlı kafeyi döner dükkanına çevirmiş ve satılan her bir dönerden elde ettiği 50 Cent’i evi-barkı olmayanlara vereceği sözünü vermişti. Bu konuda oldukça ısrarlı olduğu için döner dükkanının ismini de ‘Döner Pirat’ (Döner Korsanı) koymuştu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

DÖNER DÜKKANINI EBAY ÜZERİNDEN SATILIĞA ÇIKARDI

Alexander, aslında müzikle uğraşan ve müzik programları düzenleyen bir organizatör. İşlerinin çok olduğunu, eşinin de romatizmadan dolayı çalışanların başında duramadığını söyleyen işadamı döner kulübesini ebay üzerinden satılığa çıkardı.

EŞİNİN ROMATİZMASI AZINCA HAYRINA ÇALIŞAN DÖNER DÜKKANI HAYAL OLDU

Bild gazetesine konuşan prens Alexander, “Dükkanı satmak istediğim doğru. Karım Justine’nin romatizması var. Ağrısı çok olduğu için çalışanları idare edemiyor. Çok işim olduğu için maalesef ben de ilgilenemiyorum.” demişti. Bild gazetesi okurlarına seslenen prens, “Belki Bild okurları arasında iş kurmak isteyenler vardır. Onlara yardım etmek isterim. Tek istediğim 25 bin Euro’luk masraf giderlerimi karşılasınlar yeter. Taksitle de ödeyebilirler” şeklinde konuşmuştu.

Döner kulübesinin sahibi olan 47 yaşındaki Halis Arık, “Öteden beri bir döner dükkanı açmak istiyorduk. Haberi okuyunca derhal aradık” dedi. 8 bin 500 kişi içinden en uygun kişi olarak seçilen Arık’ın dükkan için ne kadar ödediği bilinmiyor. Arık, her şeyi ile hazır olan döner dükkanını önümüzdeki ayın ortasında açacak.

ANHALT PRENSİ ALEXANDER’İN PRENSLİĞİ İKİ KEZ SAHTE

Anhalt Prensi Alexander aslında prens değil. Anhalt Prensi ise soyadı ve bu soyadını Anhalt Prensi Frederic’ten almış. Alman sosyetesinin önde gelen isimleri arasında yer alan Alexander Frederic’in altı evlatlığına aldığı kişilerden biri. Bu yüzden kendisine sahte prens diyenler az değil. Ancak daha ilginç olanı ise kendisini evlatlık olarak alan Frederic’in de gerçekte bir prens olmadığı. Onu da Anhalt prensesi Marie Auguste evlatlık olarak almış.