DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Anne Sütünün Bilinmeyen Faydaları

Anne Sütünün Bilinmeyen Faydaları

Allah’ın çok büyük bir lütfudur anne sütü. Her kadın anne olmak ister ve anne sütünün kadınlara ve yavrularına yaradan tarafından sunulmuş, bebeğin beslenmesini sağlayan mucizevi bir besin maddesi olduğu bilinmelidir. Anne karnında ihtiyaçları mucizevi bir şekilde karşılanan bebek dünyaya geldiği anda yine yalnız bırakılmayarak beslenme işi üstlenilmiş olur.  Mucizevi besin anne sütü: Bebek doğar doğmaz

Allah’ın çok büyük bir lütfudur anne sütü. Her kadın anne olmak ister ve anne sütünün kadınlara ve yavrularına yaradan tarafından sunulmuş, bebeğin beslenmesini sağlayan mucizevi bir besin maddesi olduğu bilinmelidir. Anne karnında ihtiyaçları mucizevi bir şekilde karşılanan bebek dünyaya geldiği anda yine yalnız bırakılmayarak beslenme işi üstlenilmiş olur. 

Mucizevi besin anne sütü:

Bebek doğar doğmaz annede hazırdır bebeğin gıdası. Isıtma, soğutma, tatlandırmaya gerek yoktur. Bebek için her an hazır olan anne sütü ilk altı ay boyunca bebeğin ihtiyacı olan tüm gıda maddelerini içinde barındırır. Bebeğin anne memesinden emdiği ilk süt olan kolostrum antibiyotik niteliğindedir. Bebeği tüm enfeksiyonlardan koruyan bu ilk süt aynı zamanda bebeğin ilk aşısıdır.  

Anne sütünün bebek için faydaları nelerdir?anne-sutunun-faydasi

 *Bebek için her zaman hazır olan anne sütünün sindirimi çok kolaydır.*Anne sütü her bebek için özeldir. Prematüre bebeği olan annenin sütü prematüre bebeğe göre, 3 aylık bebeğin sütü 3 aylık bebeğe göredir.*Anne sütü bebeğin ilk aşısıdır.*Anne sütü içen çocuklarda obezite (şişmanlık) riski azdır.*Anne sütü bebek için ağrı kesici, sakinleştiricidir.*Bebek için gerekli tüm protein ve vitaminleri içeren harika bir besin maddesidir.*Bebeğin bağırsak faaliyetlerini düzenler.*Anne sütü ile beslenen bebeklerde kansızlık ya çok az görülür, ya da hiç görülmez.*Bebeğin duygusal ve zeka gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olur.*Anne sütü ani bebek ölümlerini engelleyicidir.*Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişimini hızlandırır.*Astım, diyabet, alerjik hastalıklar gibi ileri ki yaşlarda oluşabilecek rahatsızlıklara karşı korur.*Düzenli anne sütü içen bebeklerin dişleri daha geç çürür.*Göz hastalıklarına karşı korur.*Anne sütü ile bebeğin menenjit gibi ateşli hastalıklardan korunması sağlanır.*Bebek daha az doktora gider.*Anne sütünün enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi emzirmenin kesilmesinden sonra da devam eder.*Yabancı bir gıda almadığı için bebekte pişik, kızarıklık gibi sorunlar oluşmaz*Anne sütünde bulunan hamlet hücrelerinin kanser hücrelerini tanıyarak yok ettiği ve bebeği lösemi, lenfoma gibi kanserlere karşı koruduğu tespit edilmiştir.*Anne sütü çocukları, pnömoni, orta kulak iltihabı, menenjit, ishal gibi bulaşıcı hastalıklardan da korur.*Anne sütü içinde bulunan 200’den fazla kök hücre, bebekte oluşan organ veya doku hasarlarının tamirinde rol oynar.* Anne sütüyle beslenenlerin IQ’su daha yüksek olur. Anne sütünün faydası sadece bebeğe değildir, emzirmek anneye de son derece faydalıdır. 

Emzirmenin anneye faydaları nelerdir?

 *Emzirme doğum sonrası kanamaları azaltır.*Doğum sonrası anne rahminin daha çabuk toparlanmasını sağlar.*Emzirme sürecinde anne, doğumda aldığı kiloları kolay ve hızlı bir şekilde verir. Çünkü emzirirken 500 kalori harcar.*Sakin, huzurlu bir lohusalık dönemi geçirmesini sağlar.*Anne-bebek arasında duygusal bir bağ oluşur ve annenin kendine olan güveni artarken annelik duygusu gelişir.*Meme kanseri riskini azaltır.*Emziren annelerin ileri ki yaşlarda kemik erimesine yakalanma riski azdır. Sağlıklı anneler ve sağlıklı bebekler…