DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Antalya’daki patlama Alman basınında!

Antalya’daki patlama Alman basınında!

Bu sabah Antalya’da meydana gelen patlama Alman basınında da yer aldı. Korkunç patlamada 10 kişi cam kesiklerinden dolayı yaralandı.\r\n\r\n

Bu sabah Antalya’da meydana gelen patlama Alman basınında da yer aldı. Korkunç patlamada 10 kişi cam kesiklerinden dolayı yaralandı.Antalya Ticaret ve Sanayi odasının Çevreyolu üzerinde bulunan binasından patlama sesi yükseldi. Patlama tam olarak sabah saat 08.50 civarlarında gerçekleşti. Patlamanın etkisiyle etrafa dağılan cam kırıkları 10 kişiyi yaraladı. Otoparkta meydana gelen patlamanın sesi şehir merkezinden de duyuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı’ndan ilk açıklama

Patlamanın hemen ardından açıklamada bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Menderes Türel,”Otoparkta bir araçta patlama söz konusu. Bina cam cephe olduğu için camların bir anda kırılmasıyla büyük bir patlama intiba söz konusu. 10-12 vatandaşımız cam kırıkları nedeniyle yaralandı, hayati tehlike söz konusu değil. Öğle saatlerinde benim de burada bir konuşmam olacaktı. Planımda bir değişiklik yok.Terör eylemi olduğu intiba bende gözükmüyor. Değerlendirmeyi uzmanlara bırakmak lazım. Terör eylemleri şehirlerin kalabalık yerlerinde yapıldığını biliyoruz. Burası şehir merkezine uzak ve kimsenin olmadığı saatte meydana gelmiş bir patlama.” şeklinde konuştu.

Patlama Alman Basınında!

alman-basini-antalya-patlamaFrankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): “Türkiye’nin tatil merkezi Antalya’da bu sabah Ticaret merkezinin otoparkında büyük bir patlama meydana geldi. Çok sayıda kişi yaralandı. Patlamanın terör saldırısı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.”Die Zeit: “Tatil merkezi Antalya, şiddetli patlamayla sarsıldı. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel,Ticaret Odasının otoparkında meydana gelen patlamada 10-12 kişinin yaralandığı söyledi. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderilirken, patlamanın nedeni henüz netlik kazanmadı.”Welt-n24: “Tatil metropolü Antalya’da bir otoparkta patlama meydana geldi. Çok sayıda kişinin cam kırıklarından yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi.”Spiegel Online: “Türkiye’de Antalya’da patlama meydana geldi, patlama Ticaret Odasının otoparkında gerçekleşti. Ondan fazla kişi hafif şekilde yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belli değil.”

Alman turist, Antalya’da can verdi

Tatil için Almanya’dan Antalya’ya gelen 71 yaşındaki Scheelme Gertrud Barbel, yüzmek için girdiği denizde boğularak can verdi.AA’da yer alan habere göre olay Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleşti. Tatil için erkek kardeşiyle Manavgat’ta bir otele gelen 71 yaşındaki Barbel, otelin sahilinden denize girdi.

alman-turist

Alman turist

Bir süre sonra denize giren Alman Turist çırpınmaya başladı. Kardeşinin boğulduğunu farkeden adam ve çevredeki vatandaşlar yardım için hemen harekete geçtiler. Kıyıya çıkarılan 71 yaşındaki Barbel, ambulansla Side Anadolu Hastanesi’ne kaldırıldı.Hastanede yapılan müdahalelere rağmen şansız adam yaşamını yitirdi.