DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Aracı ile Türkiye’ye gelecek emeklilere iyi haber

Aracı ile Türkiye’ye gelecek emeklilere iyi haber

Yurtdışında yaşayan emekli vatandaşlar, gümrük kanunu ile yapılan düzenleme sonucunda Türkiye’ye giriş sırasında meydana gelen sorunların kaldırılmasına izin verildi.\r\n\r\n

Yurtdışında yaşayan emekli vatandaşlar, gümrük kanunu ile yapılan düzenleme sonucunda aracı ile Türkiye’ye giriş sırasında meydana gelen sorunların kaldırılmasına izin verildi.Aracı ile yurtdışından Türkiye’ye gelmek isteyen emekli vatandaşlar gümrük kapısında 185 gün yurtdışında kalmadığı gerekçesiyle girişlere izin verilmiyordu.AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun yasal düzenlemede yaptığı değişikliğin ardından emeklilerin bu sorunu ortadan kalkmış oldu. Emeklileri sevindiren bu haber dün resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

İkinci giriştede sıkıntı yaşanmayacak

Düzenlenen yeni karara göre, yurtdışında emekli olan vatandaşlar otomobilleri ile Türkiye’ye 155 gün ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadan gelebilecekler.AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu,  “Türkiye’ye aracıyla gelmek isteyen emekli vatandaşlarımızın ‘185 gün’ şartı kapsamında yaşadıkları sorunlar devam etmekteydi. Konuyla ilgili yaptığımız bir önceki açıklamada aracıyla gelen hiçbir emekli vatandaşımızın gümrükten geri çevrilmeyeceğini belirtmiştik. Taahhüdümüz böylelikle uygulamaya geçmiştir’’ dedi.