DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Arda Turan, Messi’yi aratmadı

Arda Turan, Messi’yi aratmadı

Arda Turan, Barcelona formasıyla çıktığı 8 maçta 4.gol ve asistini kaydetti.

Lionel Messi’nin sakatlanmasıyla Arda Turan bugün oynanan Sporting Gijon karşılaşmasında forma şansı bulabildi. Arda Turan’ın 90 dakika forma giydiği karşılaşma Barcelona’nın 5-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Arda Turan’dan 1 gol 1 asist

Barcelona, Sporting Gijon ile deplasmanda karşı karşıya geldiği maçtan 5-0 galip ayrıldı. Maçta forma giyen Arda 1 gol ve 1 asist yaptı. Sezon başından beri Neymar ve Lionel Messi’nin yokluğunda ilk 11’de forma giyen Arda harika bir performans sergiliyor.Sezonun ilk karşılaşmalarında Neymar’ın olimpiyatlarda olması nedeniyle karşılaşmalara ilk 11’de başlama şansı buldu. Neymar’ın gelmesiyle oyuna sonrada dahil olmaya başlayan Arda iki yıldızın sakatlandığı anlarda şuana kadar görevin sonuna kadar yerine getirdi.Geçen hafta oynanan Barcelona – Atletico Madrid maçında Lionel Messi’nin sakatlanması Barcelona teknik direktörü Luis Enrique’nin elini kolunu bağladı. Ancak Enrique’nin Arda Turan’ı kadroda tercih etmesiyle Milli yıldız hocasının yüzünü kara çıkarmadı.

Barcelona ile harika bir sezon geçiriyor

Geçtiğimiz sezon Barcelona’ya transfer olan Arda takımın içinde bulunduğu transfer yasağı nedeniyle sezonun ilk yarısında forma giyemedi. Transfer cezasının sona ermesiyle kadroya giren Milli futbolcu beklentileri karşılayamadı.Euro 2016’daki oldukça kötü performansı Luis Enrique’nin oyuncudan umudunu kestiği iddia edilmişti. Ancak İspanyol teknik direktör oyuncudan asla umudunu kesmediği her açıklamasında dile getirdi.Yeni sezona hocasının kendisine verdiği moralle başlayan Arda harika bir performansa imza attı ve hocasının kendisinden beklentilerini karşıladı.Bu sezon Barcelona formasıyla 8 maça çıkan Arda bu maçlarda iyi bir performans sergiledi. Milli futbolcu bu maçlarda 4 gol atarken 4 kez de asist yaptı.

İyi performansa rağmen Milli takıma alınmadı

Milli futbolcu Barcelona’da geçirdiği harika performansa rağmen Milli takıma alınmadı. Fatih Terim ile arasında geçen sorunlar nedeniyle son açıklanan aday kadroya alınmadı.Euro 2016’da prim nedeniyle çıkan tartışma sonrası Fatih Terim’in gözünden düştü. Arda yaptığı açıklamalarda milli takıma alınmamasına oldukça şaşırdığını açıklamıştı. Fatih Terim ile turnuva sonrası konuşmadığını söyleyen milli futbolcu son olarak Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan Euro 2016 karşılaşmasında milli formayı terletme şansı bulmuştu. Ancak son oynanan Hırvatistan maçında kadroya alınmadı.