DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Arefe günü yapılacak ibadetler

Arefe günü yapılacak ibadetler

Arefe günü hangi dualar okunur? Arefe günü hangi ibadetler yapılmalıdır? Kurban bayramının gelmesi ile birlikte merak edilen konulardan birisidir, arefe ve bayramda edilecek dualar.

Arefe ve Bayramda hangi ibadetler yapılır?Arefe günü hangi dualar okunur? Arefe günü hangi ibadetler yapılmalıdır? Kurban bayramının gelmesi ile birlikte merak edilen konulardan birisidir, arefe ve bayramda edilecek dualar.İşte Arefe günü ve Bayramda edilecek dualar…Arefe günü nedir?Kurban bayramından bir önceki güne Arefe günü denir. Müslümanlığın beş şartından birisi olan haccın şartlarından biri ise; Arefe günü Arafat’ın Vadiy-i Urene yerinden başka herhangi bir yerinde, öğle ve ikindi namazlarının ardından vakfeye durmak gerekmektedir.

Arefe günü hangi dualar okunur?

Arefe günü tüm müslüman aleminin önemli günlerinden birisidir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü tealänın kıymet verdiği bir gündür.Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem’den azad olur.Arefe günü ibadet edenlerin iki senelik günahları affolur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır.Arefe günü bin ihlas okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur. Hepsini besmele ile okumalıdır.Arefe gününü ibadet ile geçirmek çok önemlidir. Arefe günü günahlardan uzak duran kişi bağışlanacağı bilinir.-Arefe günü sabah namazının farzının ardından teşrik tekbirleri getirilmelidir.-Arefe günü oruç tutmak gerekir. (HZ Muhammed (SAV)”Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah’ın kıymet verdiği bir gündür.”)-Arefe günü günahlardan uzak durmaya özen gösterilmelidir.-Arefe günü 1000 tane İhlas-ı şerif okumalıPeygamber Efendimiz (s.a.v.) Arefe günü tutulan oruç hakkında şöyle buyurmaktadır:“Arefe günü tutulan oruç, geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına kefaret olur.”Arefe günü zikirleri nelerdir?

  1. Bismillahirrahmanirrahim.Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.
  2. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir.
  3. Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.
  4. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü biyedihil hâyrû vehüve alâ külli şey’in kadîr.

Arefe gecesi yapılacak ibadetler

  • Tesbihat-ı Aşr (On Tesbihi -bin defa- okumak)
  • İmam Hüseyin ziyareti.
  • Gusül almak