DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ashton Carter’dan bomba silah açıklaması

Ashton Carter’dan bomba silah açıklaması

Ashton Carter’dan bomba silah açıklaması geldi. ABD savunma bakanı Suriyeli Kürtlere silah yardımı yaptıklarının vurgusunu yaptı.\r\n\r\n

Ashton Carter’dan bomba silah açıklaması geldi. ABD savunma bakanı Suriyeli Kürtlere silah yardımı yaptıklarının vurgusunu yaptı.Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford biraraya geldi ve kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde biraraya gelen ikili Amerika Birleşik Devletlerinin katıldığı askeri operasyonları ele aldı.

Ashton Carter ve Joseph Dunford’a yöneltilen sorular

ashton-carter

  • Suriyeli Kürtlerin silahlandırmasını destekliyor musunuz?

“Daha önce zaten silah vermiştik, onlar Suriyeli Demokratik Güçler’in bir parçası. Suriyeli Kürtlerle çalışmaya devam edilmesini destekliyorum.”

  • Peki onlar Beşşar Esed’in gitmesini destekliyorlar mı? Esed’in şu andaki durumu nedir?

Esed şu anda kazanıyor, bir sene öncesine göre daha güçlü.Joseph Dunford, Suriye’ye yapılacak takviyenin IŞİD’e karşı yapılan operasyonlar da başarılı olacağını ifade etti. Ve  “Suriyeli Demokrat Güçler’le ilgili olarak ne yapacağımız konusunda ihtiyatlıyız. Onlara destek verdik. Karadaki en güçlü müttefiklerimiz. Suriyeli Demokratik Güçler ve Türk müttefiklerimizle ilişkilerimiz arasında denge kurmak oldukça zor.” dedi.

  • Eğer bu sorunlar halledilirse bölgede daha etkin olmamız adına Suriyeli Kürtleri silahlandırmamızın bizim için askeri anlamda bir imkan olduğuna katılır mısınız?

“Buna katılırım. Suriyeli Demokratik Güçleri’ne takviye yapılması Rakka’da muhtemel başarı ihtimalimizi artıracaktır.”

Joseph Dunford, Suriye’de konvoya saldırıyı eleştirdi

Joseph Dunford,  “Bu saldırı kabul edilemez bir vahşettir. Elimde kanıtlar yok. Saldırı sırasında bölgede iki tane Rusya uçağının olduğunu biliyoruz. Benim tahminlerime göre saldırıyı onlar gerçekleştirdi. Saldırı anında bölgede Beşşar Esed rejimine ait uçaklar da vardı. Saldırıyı gerçekleştiren uçaklar ya Rusya’ya ya da rejime aitti.”