DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Aspirinin nelerde kullanılabildiğini biliyor muydunuz?

Aspirinin nelerde kullanılabildiğini biliyor muydunuz?

Aspirinin ilaç olmasının yanında başka nelerde kullanılabildiğini hiç düşündünüz mü? Bu yazımızda sizler için aspirinin kullanılabildiği birbirinden farklı yerleri araştırdık. Buyurun bir bakalım… Kepeklerinizden aspirinle kurtulun! Kepek problemi yaşayanlar ve bundan tamamen kurtulmak isteyenler, mutlaka aspirini deneyin. 2-3 tane aspirini ezip toz haline getirerek, avucunuza döktüğünüz şampuana katın. Saçınızı bu karışımla güzelce yıkayın ve saç

Aspirinin ilaç olmasının yanında başka nelerde kullanılabildiğini hiç düşündünüz mü? Bu yazımızda sizler için aspirinin kullanılabildiği birbirinden farklı yerleri araştırdık. Buyurun bir bakalım…

Kepeklerinizden aspirinle kurtulun!

Kepek problemi yaşayanlar ve bundan tamamen kurtulmak isteyenler, mutlaka aspirini deneyin. 2-3 tane aspirini ezip toz haline getirerek, avucunuza döktüğünüz şampuana katın. Saçınızı bu karışımla güzelce yıkayın ve saç diplerinize kadar uygulayın. 5 dakika bu şekilde bekleyin ve daha sonra normal şampuanla tekrar yıkayın. Haftada 1 ya da 2 kez bunu tekrar ettiğinizde kepek probleminiz çözülecektir.

Akne ve sivilcelerin tedavisinde aspirin

Akne ve sivilceyle yüzünüzde oluşan görüntüyü aspirinle düzeltebilirsiniz. 2 -3 aspirini kırıp limon suyu ile karıştırarak aknelerinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı birkaç dakika yüzünüzde tuttuktan sonra güzelce yıkayın. Her gün bunu tekrar edin.

Kıyafetlerinizdeki lekeleri aspirinle çıkarmayı deneyin

Aspirin kullanarak tüm lekelerden kurtulmanız mümkün. Toz haline getirilmiş 2-3 aspirini, yarım bardak ılık su ile karıştırın. 2 -3 saat lekenin üstünde beklettikten sonra kıyafeti makinede yıkayın.

Taze ve verimli açan çiçekler için aspirini deneyin

Vazonuzdaki çiçeklerinizin uzun süre tazeliğini koruması için aspirin kullanabilirsiniz. Özellikle vazodaki gülleriniz için, vazodaki suya bir kaç tane toz haline getirilmiş aspirin ekleyin, birkaç günde bir de vazodaki suyu değiştirin.

Burnunuzdaki piercing şişliğini aspirinle tedavi edebilirsiniz

4 aspirini biraz su ile karıştırıp şişkin olan bölgeye sürün ve bir gece bekletin. Şişlik geçene kadar bunu her gün tekrar edebilirsiniz.

Ayağınızdaki nasırlardan aspirinle kurtulun

Aspirin ölü deri hücrelerinden kurtulmaya yardımcıdır. 3 tane toz haline getirilmiş aspirini, 1 kaşık limon suyunu ve 2 kaşık içme suyu ile karıştırın. Bir parça mikrodalgada ısıttığınız bezle, karışımı nasırlı bölgeye sürün. 10 dakika sonra sünger taşı ya da topuk taşı ile güzelce temizleyin. Cilt yumuşayana kadar bu uygulamaya devam edebilirsiniz.

Arı sokmalarına karşı aspirin

Aspirin, acıyı ve şişliği azaltmaya yardımcıdır. 2 ya da 3 aspirini birkaç damla suda eritip ısırılan bölgeye sürün. Kuruyunca ılık su ile iyice yıkayın. İhtiyaç olursa bu uygulamayı tekrar edebilirsiniz.

Sinek ve böcek ısırıklarının tedavisinde aspirin

Aspirin, teninizde oluşan kızarıklık ya da yanmaları tedavi edebilir. Birkaç aspirini toz haline getirip birkaç damla su ile karıştırın. Isırılmış bölgeye bu karışımı sürüp, bir kaç saat bekledikten sonra ılık su ile güzelce yıkayın.

Kıl dönmesini aspirinle tedavi edin!

Kıl dönmesi, birçok hastalığa neden olabilir. Kıl dönmelerini aspirinle tedavi edebilirsiniz. 2 ya da 3 aspirini 1 çay kaşığı ılık suda eritip 1 çay kaşığı bal ile karıştırın. Tedavi etmek istediğiniz bölgeye sürüp 10 dakika bekleyin. Ilık su ile yıkayıp ve cildinizi kurutun. Haftada 1-2 defa bu uygulamayı tekrar edebilirsiniz.