DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Atalay Filiz işlediği cinayetleri itiraf etti!

Atalay Filiz işlediği cinayetleri itiraf etti!

İzmir’de yakalanan 3 kişinin cinayet zanlısı Atalay Filiz, sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. Zanlı, 3 kişiyi de öldürdüğünü itiraf etti.

Atalay Filiz’e dedektiflerin ilk sorusu Tuzla’da öldürülen 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayeti oldu. Dün akşam saatlerinde İstanbul’a getirilen 3 cinayet zanlısı Atalay Filiz, ilk sorgusunda 2 çocuk annesi öğretmen Fatma Kayıkçı’yı, kendisinin gerçek kimliğini tespit ettiğini düşündüğü için öldürdüğünü itiraf etti. Filiz ayrıca, Ankara’da 16 Eylül 2013’te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlu Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı öldürdüğünü de kabul etti. Atalay Filiz, saat 10.25 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nden zırhlı araçla çıkarılarak Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

atalay-filiz-itiraf

İstanbul ve Ankara’da üç cinayetin katin zanlısı olarak aranan ve İzmir’de yakalanan Atalay Filiz, İstanbul emniyetteki ifadesinde cinayetleri itiraf etti. Filiz, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı ‘gerçek kimliğini öğrendiği için öldürdüğünü’ söyledi. Sorgusu tamamlanan Filiz adliyeye sevk edildi.Filiz, öğretmenin cinayetten bir gün önce kendisine ‘Atalay’ diye seslendiğini, cinayeti bu nedenle işlediğini anlattı. Filiz, polisteki ifadesinde Ankara’da işlediği cinayetleri de itiraf etti.Filiz, Ankara’da Göktuğ Demirarslan ve onun kız arkadaşını, sevgilisi Olga’nın kaybolmasıyla ilgili kendisini sorumlu tuttukları için öldürdüğünü söyledi. Atalay Filiz, sevgilisinin Paris’te ortadan kaybolmasıyla bir ilgisinin bulunmadığını ifadesinde belirtti.‘Kimiliğimi öğrendi’Polisteki ifadesinde tarih öğretmeni Kayıkçı’yı gerçek kimliğini öğrendiği için öldürdüğünü söyleyen Filiz, itirafına şöyle devam etti:“Başlarda bir sorun yoktu. Kimse benim kimliğimden şüphelenmemişti. Ancak cinayetten bir kaç gün önce Fatma Kayıkci bana arkadan ‘Atalay’ diye seslendi. Bunu duyunca şok oldum. Ancak o an bozuntuya vermedim. Durumu geçiştirdim.Daha sonra oturduğumuz boş daireye bazen eşya koymak için girdiğinde eşyalarımı karıştırarak kimliğimi öğrenmiş olma ihtimali aklıma geldi. Beni yakalatmaması için onu ortadan kaldırmaya karar verdim.”Ankara’daki cinayetleri de itiraf ettiAsayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgusunda Filiz’in Ankara’da işlediği cinayetleri de itiraf etti.Atalay Filiz’in Ankara’da 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı kendisini cinayetle suçladıkları için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.Filiz ifadesinde, “Paris’te ortadan kaybolan sevgilim Olga’ya ne olduğunu bilmiyorum. Ancak arkadaşlarım sürekli beni suçluyorlardı. Onu benim ortadan kaldırdığımı söylüyorlardı. Bu nedenle onlara kızıp onları öldürmeye karar verdim ve yaptım” dedi.INTERPOL’e bilgi verilecekCinayet büro amirliğinde sorgulanan şüpheli Atalay Filiz, sorgusunda Paris’te esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan sevgilisiyle ilgili “Ona ne oldu, gerçekten bilmiyorum” dedi. Polis, Olga Seregina’nın kayboluşuyla ilgili Türkiye’de yapılan soruşturma kapsamında elde edilen verileri INTERPOL ile paylaşacak.Zırhlı araçla sevk edildiEmniyetteki işlemleri tamamlanan Filiz, Asayiş Şube Müdürlüğü’nden çelik yelek giydirilerek çıkartıldı ve zırhlı araçla adliyeye götürüldü.Kaynak: DHA