DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Atatürk Havalimanı’nda patlama: 41 ölü

Atatürk Havalimanı’nda patlama: 41 ölü

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 41’e yükseldi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda canlı bomba saldırısında flaş gelişme… Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 36’dan 41’e yükseldi.İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, tedavi gören 239 kişiden 109 kişinin de taburcu olduğu duyuruldu. Ölen vatandaşların arasında 13 kişinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı.Valilik’ten yapılan açıklama şöyle:“Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenler 37’sinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’nun yabancı uyruklu, 3’nün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edilmiştir. Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.”

1 GÜNLÜK MİLLİ YAS

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildi. Bugün bayraklar yarıya iniyor.

Atatürk Havalimanı’nda bulunan dış hatlar terminalinde terörsitlerce düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucu patlama meydana geldi. 41 kişinin öldüğü  saldırıda yaralılar arasındaki 6 kişinin durumu kritik. Patlama sonrası olayın gerçekleştiği yere intikal eden ambulans ve 5 UMKE aracı ile yaralılar civar hastanelere götürüldü.Turkey's Prime Minister Binali Yildirim speaks to the press at the Ataturk airport in Istanbul, Turkey, following a multiple suicide bombing, June 29, 2016. . REUTERS/Murad Sezer

BİNALİ YILDIRIM’DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Yıldırım, “İlk emareler DEAŞ örgütünü işaret etmektedir. Bu terör saldırısı, masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin terörle verdiği amansız mücadelede, başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızda normalleşme sürecine girdiğimiz anda böylesine alçakça terör olayının gerçekleşmesi manidardır. Terör bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır. Terörle mücadelede birlik ve beraberlik sürdürülmelidir.” dedi. Yıldırım, saldırıda 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.RESMİ AÇIKLAMA OLAYIN ARDINDAN YAPILDIAdalet Bakanı olan Bozdağ saldırının ardından “Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen terör saldırısı hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı’ndan aldığım bilgilere göre… Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde farklılaşmalar olabilecektir.Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var.” açıklamasını yaptı.” SALDIRI SONRASI YAYIN YASAĞI GETİRİLDİBaşbakanlık patlama sonrasında hemen olayla ilgil yayın yasağı getirilmesini talep etti ve saldırıyla ilgili geçici bir yayın yasağı getirildiği belirtildi.BAŞBAKANDAN KRİZ MASASI TALİMATIAtatürk Havalimanı’ndaki patlama sonrası Efkan Ala ve Vasip Şahin’den bilgi aldı. Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı’nda kriz masası oluşturma talimatı verdi.ataturk-havalimani-na-canli-bomba-saldirisiSAĞLIK BAKANLIĞI’DA AÇIKLAMADA BULUNDUSağlık Bakanlığı olayın sonrasında ilk olarak saatler 21.55’i gösterirken olay yerine 3 ambulansın intikal ettiğini söyledi. Bakanlık ayrıca 23 ambulansla yaralananların civar hastanelere götürüldüğünü açıkladı.Patlama sonrasında hastanelerde kan için bir ihtiyaç bulunmadığı da bildirildi.patlama-ataturk-havalimani

 KİMLİKLER AÇIKLANMAYA BAŞLADI

-Çağatay Çöl-Yer hizmeti görevlisi-Sadık Petek (47) -Yer hizmeti görevlisi-Mehmet Mert (30)-Yer hizmeti görevlisi-Ethem Uzunsoy (43)-Yer hizmeti görevlisiİstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamada yaralananların isimleri ‘184’ hattından öğrenebilirsiniz.