DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa devi Aykut Kocaman’a talip

Avrupa devi Aykut Kocaman’a talip

Türkiye’nin önde gelen teknik direktörlerinden olan Aykut Kocaman, Shaktar Donetsk’in gündeminde.

Geçtiğiz sezonun başında Atiker Konyaspor’un başına geçen Aykut Kocaman kulübüyüle büyük bir başarıya imza attı. Atiker Konyaspor’u tarihinde ilk kez lig üçüncüsü yapan Aykut Kocaman ayrıca bir ilke daha imza attı. Yeşil beyazlı kulüp tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme fırsatı buldu. Bu başarılara imza atan Aykut Kocaman, Avrupa devi kulübün radarına girdi.

Avrupa devi Kocaman’a talip

Atiker Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakiplerinden Shaktar Donetsk tecrübeli çalıştırıcıyı gündemine aldı. Geçtiğimiz ay UEFA Avrupa Ligi grup maçı için Konya’ya gelen Shaktar Donetsk takımı Aykut Kocaman’ın kulüpte oluşturduğu sisteme hayran kaldı. Avrupa devi olan Ukrayna ekibi Atiker Konyaspor’un Fenerbahçe ve Braga karşılaşmalarını yakından takip edecek. Shaktar Donetsk karşılaşmalarda alışılmışın aksine futbolcu değil bir teknik direktörü yani Aykut Kocaman’ı takip edecek.Shaktar Donetsk’in eski teknik direktörü olan Mircia Lucescu eski takımına Atiker Konyaspor ile oynayacağı maçın öncesinde bazı direktiflerde bulundu ve “Türk futbolunun en önemli hocalarından biriyle karşılaşacaksınız, dikkat edin. Aykut Kocaman’ın her zaman bir sistemi ve planı vardır” sözlerini kullanarak Shaktar Donetsk’i uyardı.Shaktar Donetsk takımı çalıştırıcısı olan Paolo Fonseca’da genel olarak oldukça memnun durumda. Ancak Fonseca performansını arttırarak Avrupa’da daha önemli takımları çalıştırabilme potansitaline sahip olarak görülüyor. Bu nedenle Shaktar Donetsk, Lucescu tarafından övülen Kocaman’ı radarına aldı.

Atiker Konyaspor ile büyük başarılar elde etti.

14/15 sezonunda Atiker Konyaspor’un başına geçen Aykut Kocaman kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Kocaman, Fenerbahçe’deki başarılarını Atiker Konyaspor’a da taşımayı başardı. İlk sezonunda üst sıraları zorlayan Atiker Konyaspor ilk 10’da yer almayı başardı. Ancak kulüp asıl başarıları geçen sezon yani 15/16 sezonunda yaşadı. Spor Toto Süper Lig’i 3.sırada tamamlayan Yeşil beyazlılar, Aykut Kocaman yönetiminde tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme fırsatı buldu.Atiker Konyaspor yeni sezonda ise oynadığı 6 Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında 9 puan toplamayı başardı ve ligin 8.basamağında yer aldı. Tecrübeli çalıştırıcı yönetimindeki Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı iki maçtanda yenilgiyle ayrıldı. Bu alanda tecrübesiz olan Atiker Konyaspor ilk maçında Ukrayna’nın Shaktar Donetsk takımına 1-0 ve ikinci maçında Belçika ekibi Gent’e 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Aykut Kocaman, Atiker Konyaspor’da taraftarın sevgilisi konumunda bulunuyor.

Milli Takım’da da Aykut Kocaman sesleri

Fatih Terim yönetiminde yaşanan polemikler ve alınan başarısız sonuçlar nedeniyle iyiden iyiye Fatih Terim ile yolların ayrılacağı ihtimali konuşulmaya başlandı. Terim’in yerine düşünülen en güçlü isim ise Aykut Kocaman.