DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa liglerinde gol kralı konumundaki futbolcular

Avrupa liglerinde gol kralı konumundaki futbolcular

Avrupa liglerinde sezon büyük bir heyecanla devam ediyor. Golcü oyuncular attıkları gollerle takımlarının ligdeki hedeflerine yaklaşmasında büyük katkılar sağlıyor. Takıma yapılan katkının yanı sıra bu durumun kişisel kariyere de pozitif bir etkisi oluyor. Gol kralı olmayı başaran oyuncular değerlerine değer katıyor. Bundesliga 19 haftası geride kalan Bundesliga’da 17 kez fileleri havalandıran Borussia Dortmund’un Gabonlu yıldızı Pierre-Emerick

Avrupa liglerinde sezon büyük bir heyecanla devam ediyor. Golcü oyuncular attıkları gollerle takımlarının ligdeki hedeflerine yaklaşmasında büyük katkılar sağlıyor. Takıma yapılan katkının yanı sıra bu durumun kişisel kariyere de pozitif bir etkisi oluyor. Gol kralı olmayı başaran oyuncular değerlerine değer katıyor.

Bundesliga

19 haftası geride kalan Bundesliga’da 17 kez fileleri havalandıran Borussia Dortmund’un Gabonlu yıldızı Pierre-Emerick Aubameyang ve Köln’den Anthony Modeste gol krallığında liderliği paylaşıyor. Robert Lewandowski ve Timo Werner bu isimleri takip ediyor.

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic’in gidişiyle Paris Saint-Germain’in gol sıkıntısı çekeceğiyle ilgili tartışmalar çıkmıştı. Ancak Edinson Cavani takımın gol yükünü çekti ve bu sezon rakip kalelere 24 gol bıraktı. Gol kralı konumunda bulunan oyuncunun en büyük rakibi Lacazzate olarak görünüyor.

La Liga

Barcelona’nın kötü gidişatına rağmen ligde en çok gol atan oyuncu Barcelona’dan çıktı. Lionel Messi her ne kadar geçmiş sezonlardaki performansından uzak olsa da 19 golle yine gol kralı olarak görünüyor. Luis Suarez ve Cristiano Ronaldo oyuncuyu takip eden isimler.

Premier League

Arsenal forması giyen Alexis Sanchez, kaydettiği 17 golle gol krallığı listesinin zirvesinde yer alıyor. Şilili yıldız oyuncu Mesut Özil ile birlikte takımının skor yükünü çekiyor. Lukaku, Costa, Ibrahimovic ve Harry Kane oyuncunun yakın takibinde.

Serie A

Juventus’un 90 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Gonzalo Higuain ve Roma’nın Boşnak golcüsü Edin Dzeko 19 kez fileleri havalandırdı. İkili gol kralı konumunda bulunuyor. Andre Belotti, Dries Mertens ve Mauro Icardi listede üst sıralarda bulunuyor.