DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa’da 5 Ülke Seçime Gidiyor

Avrupa’da 5 Ülke Seçime Gidiyor

Yeni yıl yaklaşırken Avrupa’da 5 ülke seçim için gün sayıyor. Belkide ülkelerin kaderini değiştirecek seçimler hangi tarihte yapılacak?

Yeni yıl yaklaşırken Avrupa’da 5 ülke seçim için gün sayıyor. Belkide ülkelerin kaderini değiştirecek seçimler hangi tarihte yapılacak? Hangi ülkeler seçime girecek? İşte tüm ayrıntılar;

Seçimler ne zaman yapılacak? Hangi ülkeler seçime gidecek?

2017 yılından önce Romanya, Avusturya, Makedonya, İtalya ve Fransa seçime gidecek.Romanya, Makedonya yeni hükümeti belirleyecek seçime giderken, Avusturya ve İtalya aynı gün yeni Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecek. Fransa ise 27 Kasım’da sağın cumhurbaşkanlığı aday adayı François Fillon ve Alain Juppe arasında seçim yapacak.

Avusturya’da seçimler

Avusturya 4 Aralık’ta sandık başına gidecek. Yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecen Avusturya’da yarış aşırı sağcıların adayı Norbert Hofer ve Yeşiller Partisinin adayı Alexander Van der Bellen arasında geçiyor. Yapılan anketlere göre vatandaşın Hofer’e desteği yaklaşık olarak yüzde 52’yken, Belen’in arkasında yüze 48’e yakın bir oy desteği var.İslam ve Türkiye karşıtlığıyla bilinen Hofer, başörtüsünün kamusal alanlarda yasaklanmasını istiyor.Diğer aday Var der Bellen ise terör örgütü HDP ve PKK’ya desteğiyle biliniyor. Bellen, Türkiye’nin AB’ye girmeyeceğini savunan siyasiler arasındaydı.

İtalya’da seçimler

Avusturya ile aynı tarihte seçime gidecek İtalya çok kritik bir referandum için sandık başına gidiyor. 4 Aralık’ta gerçekleşecek seçimlerde, Merkez soldaki Demokrat Parti ve Yeni Merkez Sağ partilerinin 2 yıl önce hazırlayıp parlamentodan geçirdiği anayasa reformu oylanacak.Ayrıca anayasa reformu liderliğinde yer alan Matteo Renzi, referandumda ‘evet’ çıkmazsa istifa sözü verdi.

Romanya ve Makedonya’da seçimler

Makedonya ve Romanya’da 11 Aralık’ta yeni hükümeti belirlemek için seçime gidecek. Makedonya’da yapılan araştırmalara göre 2006 yılından bu yana ülkeye hizmet eden İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya’nın Ulusal Birliği Demokratik Partisinin (VMRO-DPMNE) iktidarı koruması bekleniyor.Makedonya ile aynı gün seçime gidecek Romanya’da 2015 yılında gerçekleşen bir gece klübü yangını sonrası başlayan protestolar ülkenin kaderini değiştirmiş ve Sosyal Demokrat Parti lideri Başbakan Victor Ponta istifa etmişti.Ponta’nın istifası sonrası Romanya Parlamentosu AB Komisyonunun eski üyelerinden Dacian Ciolos’ın başbakan olmasına geçici olarak izin vermişti.İstifanın ardından başbakan koltuğunu devralan Ciolos 11 Aralık’ta dokuz partinin katılacağı seçimlerde koltuğu yeni sahibine devredecek.