DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa’da yaşayan Türk sayısı dudak uçuklattı!

Avrupa’da yaşayan Türk sayısı dudak uçuklattı!

Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nın yaptığı araştırmalarda çıkan sonuçlarına başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türklerin sayısı açıklandı.\r\n\r\n

Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nın yaptığı araştırmalarda çıkan sonuçlarına başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türklerin sayısı açıklandı.Güngör Uras, Milliyet gazetesindeki yazısını bugün Türk kökenli vatandaşlar için ayırdı. Türk kökenli vatandaşlar hakkında yürütülen araştırmada Avrupa’da ne kadar Türk yaşıyor sorusunun cevabı yer buldu. Fakat rakamlar hakkında tam bir bilgi yok.

5 milyon 600 bin kişi

Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nın yaptığı araştırmalara göre Avrupa’da yaşayan Türklerin sayısı  5 milyon 600 bine ulaştı. Ve  5 milyon 600 bin kişiden 3 milyon 500 bini çalışıyor. Bunlardan 2 milyon 600 bini yaşadıkları ülkenin vatandaşlığını kazandığını ve 3 milyonunun da hâlâ  Türk kökenli oldukları tahmin ediliyor.

Aylık gelirleri 1.950 euro

avrupali-turkler5 milyon 600 bin kişilik Avrupalı Türk Almanya’nın toplam nüfusunun yüzde 3.9’unu kapsıyor. Ve Almanya’da yaşayan Türklerin aylık gelirleri ortalama 1.950 euro olarak hesaplandı. Aylık gelirleri 1.950 euro olan olan Türklerin yıllık geliri ise 20 milyar dolara ulaştığı açıklandı. Türk kökenli işadamlarının sayılarının 149 bin olduğu, bunların 77 bininin Almanya’da işyeri sahibi olduğu ifade edildi.