DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupalı Türkler dikkat! 5 haftalık izin almak zorlaştı

Avrupalı Türkler dikkat! 5 haftalık izin almak zorlaştı

Avrupa’da yaşayan Türkler, Türkiye’ye gelmeleri için işyerlerinden izin almakta zorlandıklarını söylediler. En fazla 3 yada 4 hafta izin alabiliyorlar.\r\n\r\n

Avrupa’da yaşayan Türkler, Türkiye’ye gelmeleri için işyerlerinden izin almakta zorlandıklarını söylediler. En fazla 3 yada 4 hafta izin alabiliyorlar.

5 HAFTALIK İZİN HAYAL Mİ OLUYOR?

izin-avrupaAvrupalı Türklerin 5 haftalık izin alıp Türkiye’ye gelmeleri hayal mi oluyor? Avrupa’da yaşayan Zeki Aksoy’un yaptığı açıklamada işyerlerinin artık 3 veya 4 hafta izin verdiğini belirtti. Aile reisi baba Zeki Aksoy (53), ailesi ile Almanya’dan İstanbul’a yaptığı yolculuk esnasında “Artık çalıştığımız işyerlerinden 5 veya 6 hafta tatil alma dönemi bitti. Beş hafta tatil alabilmek için iki yıldır izine gitmedim. Yolculuğunun en azından bir haftası yollarda geçiyor. Yol yorgunluğunu da bir haftada atıyorsunuz. Bu üç hafta içerisinde de hasret gidermeye çalışıyoruz” sözleriyle işyerlerinin 5 haftalık izin konusundaki kısıtlamalarından şikayetçi olduğunu ifade etti.

Avrupalı Türklerin imdadına yetişiyor

Hollanda’da yaşayan Mustafa Bozkurt (55) ise Hollanda’dan İstanbul’a yaptığı yolculukta yaşadıklarını anlattı. Tatil için Türkiye’ye gidiş esnasında da birçok Avrupalı Türklerin imdadına yetiştiğini belirtti. Türkiye’ye geçişi için karayolunu tercih eden 55 yaşındaki Mustafa Bozkurt yaptığı yolculukta bile hiç boş durmadığını söyledi. Mustafa Bozkurt  (55), “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda da yolculuğum esnasında aracı bozulan bir çok kişiye yardım ettim, onları sıkıntıdan kurtardım. Yardım etmezsem vicdanım rahatsız oluyor” şeklinde konuştu.Zeynep Diploma Sevincini Yaşıyor16 yaşındaki Zeynep Tektaş ise yüksek derece ile bitirdiği okulundan aldığı diploma ile yolculuğa çıktı. Çıktığı tatilin ardından ekonomist olmak için yüksek lise de eğitime devam edeceğini belirtti. Zeynep Tektaş, “Özellikle bu yıl derslerime çok çalıştım. Çünkü okulumu yüksek bir dereceyle bitirip, diplomamı almak istiyordum. Bu hedefimi de başardım. Şimdi çok mutluyum. Tatilde de bunun yorgunluğunu çıkaracağım” dedi.