DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avusturya’da yaşayanlar dikkat! Yılbaşında saldırı…

Avusturya’da yaşayanlar dikkat! Yılbaşında saldırı…

Yılın son günlerini yaşarken Avusturya’da yaşayanlara önemli bir duyuru yapıldı. Ülke yılbaşında saldırı yapılacağı iddiası ile bir kişi gözaltına alındı.\r\n\r\n

Yılın son günlerini yaşarken Avusturya’da yaşayanlara önemli bir duyuru yapıldı. Ülke yılbaşında saldırı yapılacağı iddiası ile bir kişi gözaltına alındı.Avusturya’da yapılan ihbarda Fas kökenli olduğu iddia edilen bir sığınmacının “Noel ve yılbaşı arasında ciddi bir saldırı planladığı” şüphesi ile gözaltına aldı. Saldırıyı Salzburg Eyaleti’nde yapacağı söylendi. Konu ile ilgili olarak Salzburg polisinden bir açıklama geldi. Açıklamada Fuschl Kasabası’nda bulunan 9 sığınmacının yaşadığı bir eve operasyon düzenlendiği ifade edildi. Operasyonda terörle mücadele ekipleri, özel kuvvetler ve bomba uzmanları yer aldı.

Avusturya’da saldırı hazırlığı

Fuschl Kasabası’ndaki eve düzenlenen operasyonda 26 yaşındaki Fas kökenli bir sığınmacı “Noel ve yılbaşı arasında ciddi bir saldırı planladığı” iddiası ile hemen gözaltına alındı. Operasyon kapsamında evde arama yapıldı. Aramada elektronik cihazlar, 8 bin avro para ve az miktarda uyuşturucu madde bulundu. Almanya’da da bir alışveriş merkezine saldırı yapacağı iddia edilen 2 kişi gözaltına alınmıştı. İşte o haber..

Almanya’da saldırı hazırlığında olan 2 kişi yakalandı

Almanya son anda büyük felaketin eşiğinden döndü. Almanya’da bulunan bir alışveriş merkezine saldırı hazırlığındaki 2 kişinin son anda yakalandığı açıklandı.Almanya’nın bilindik şehirlerinden olan Oberhausen’de bir kişi alışveriş merkezine saldırı girişiminde bulunacağı şüphesi ile gözaltına alındı. Berlin’de yaşanan tır saldırısının ardından ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Gelen ihbarlar doğrultusunda hareket eden polis 31 ve 28 yaşlarındaki 2 kişiyi Duisburg’da gözaltına aldı. Şüpheli olarak gözaltına alınan kişilerin Kosova doğumlu oldukları öne sürüldü.

Almanya son anda faciadan döndü!

Alışveriş merkezine saldırı şüphesiyle gözaltına alınan şüphelilerin Berlin’de yaşanan tır saldırısı ile ilgili bilgi sahibi olamadıkları açıklandı. Oberhausen şehir tam Hollande sınırında bulunuyor. Eğer Alman polisi bu duyumların peşine düşmeseydi, gözaltına alınan kişiler alışveriş merkezine belki de kana bulamış olacaklardı. Noel pazarına saldırı düzenleyen Tunuslu Anis Amri ise saldırının ardından kaçtığı İtalya’nın Milano şehrinde yakalamıştı. O esnada polis ile çatışmaya giren zanlı Anis Amri vurularak etkisiz hale getirilmişti.Berlin’de TIR ile noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle aranan Anis Amri Milano’da öldürüldü. İtalya Başbakanı Marco Minniti, Amri’nin bir trafik kontrolü esnasında polis tarafından vurulduğunu söyledi. Minniti’ye göre öldürülen kişiden alınan parmak izleri ile TIR’da bulunan parmak izleri aynı kişiye ait.