DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avusturya, siber saldırılarla ülkeyi felç eden Türk’ü yakaladı

Avusturya, siber saldırılarla ülkeyi felç eden Türk’ü yakaladı

Avusturya aylardır peşinde olduğu siber saldırganı Türk’ü nihayet ABD’de buldu. Arslan A. adlı 29 yaşındaki saldırgan, Viyana Havalimanı, çok sayıda Avusturya bakanlığı, Avusturya Ordusu, Milli Konsey, Milli Banka ve A1 gibi büyük şirketlere siber saldırılarda bulunmuştu.Olayların başlamasından bu yana Türk bir saldırgan şüphesinden yola çıkan Avusturya bu tahmininde haklı çıktı ve Avusturya Ordusu’nun istihbaratının çalışmaları

Avusturya aylardır peşinde olduğu siber saldırganı Türk’ü nihayet ABD’de buldu. Arslan A. adlı 29 yaşındaki saldırgan, Viyana Havalimanı, çok sayıda Avusturya bakanlığı, Avusturya Ordusu, Milli Konsey, Milli Banka ve A1 gibi büyük şirketlere siber saldırılarda bulunmuştu.Olayların başlamasından bu yana Türk bir saldırgan şüphesinden yola çıkan Avusturya bu tahmininde haklı çıktı ve Avusturya Ordusu’nun istihbaratının çalışmaları sonucunda failin kim olduğu anlaşıldı.

ABD’DE KUZENİYLE BİRLİKTE LÜKS Bİ KULÜBEDE KALIYORMUŞ

Elde edilen bilgilere göre saldırıları gerçekleştiren kişi Osman T. ve General Osman takma isimleriyle hareket eden Arslan A. Yaşadıüğı yer ise ABD’nin Kentucky eyaletine bağlı Bowing Green şehri.Bu şehirde kuzeni ile birlikte lüks bir kulübede kalan şüpheli kendi ifadelerine göre siber güvenliği uzmanı olarak çalışıyor. Facebook’ta ise kendini eli silahlı paraşütçü asker üniforması içinde resmediyor. Söz konusu fotoğrafların bir Türk askeri talim alanında çekildiği ise kanıtlanmış durumda.

HEDEFİNDE İSRAİL, IRAK VE ABD DE VARMIŞ

Arslan A., Avusturya’nın dava açmasından önce ABD’deki yetkili merciler tarafından incelemeye tabi tutulacak. Saldırganın hedefindeki tek ülke Avusturya değil. İsrail, Irak ve ABD’de de saldırı alanı içine aldığı ülkeler olmuş. A.’nın Türk milli istihbaratına mı çalıştığı, yoksa kendi başına hareket eden biri mi olduğu da araştırmaların merkezinde yer alıyor.  Avusturya ABD’yi bilgilendirdikten sonra A’nın internet profili çökmüş, lüks kulübesini de satılığa çıkarmış. A.’nın şu an kaçak olduğundan yola çıkılıyor. Uluslararası tutuklama emri ise söz konusu değil.

GEREKÇESİ TÜRKİYE’YE UYGULANAN SİLAH AMBARGOSU

Daha önce de kendini Arslan Neferler Tim olarak tanıtan bir kişi saldırıları üstlenmiş ve gerekçe olarak da Türkiye’ye konan silah ambargosunu göstermişti.