DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avusturya’da ‘Başörtüme Dokunma’ gösterisi

Avusturya’da ‘Başörtüme Dokunma’ gösterisi

Avusturya’nın başkenti olan Viyana’da 4 bini aşan topluluk ile ‘Başörtüme Dokunma’ protestosu düzenlendi.İnsan hakları meydanında bir araya gelen 4 bini aşkın gösterici basın açıklamalarında bulundu. Yapılan açıklamada kadınlarn giysileri kullanılarak siyaset yapılmasının doğru olmadığını Avrupa’da ki kadınlar son zamanlarda artan İslamofobik saldırıların başlıca kurbanları olduklarını dile getirdiler.Müslüman Sivil Toplum Ağı (NMZ) üyesi Nasfiye Yunusi, “İçerdiği kısmi başörtüsü yasağı ile

Avusturya’nın başkenti olan Viyana’da 4 bini aşan topluluk ile ‘Başörtüme Dokunma’ protestosu düzenlendi.İnsan hakları meydanında bir araya gelen 4 bini aşkın gösterici basın açıklamalarında bulundu. Yapılan açıklamada kadınlarn giysileri kullanılarak siyaset yapılmasının doğru olmadığını Avrupa’da ki kadınlar son zamanlarda artan İslamofobik saldırıların başlıca kurbanları olduklarını dile getirdiler.Müslüman Sivil Toplum Ağı (NMZ) üyesi Nasfiye Yunusi, “İçerdiği kısmi başörtüsü yasağı ile kabul gören yeni yasa tasarısı, azınlıkları ikinci sınıf vatandaş statüsüne düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda Avusturya’da yaşayan Müslüman azınlığı, özellikle de kadınları toplumun ve sosyal yaşantının dışına itiyor.” dedi.

Avusturya’da başörtülü kadına şok hareket!

Avusturya’da başörtülü bir bayan işe gittiği sırada henüz kim olduğu belirlenemeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. 52 yaşındaki bayana kaldırıldığı hastanede 2 dikiş atıldı Avusturya’nın başkenti Viyana‘da ikamet eden bir bayan yaşadığı şokla sarsıldı. Viyana’nın 10. bölgesinde oturan 51 yaşındaki Şeherban Durmaz, işe gitmek için yola çıktı. Sabahın erken saatlerinde yola koyulan bayan 25 ila 30 yaşları arasındaki bir erkek tarafından saldırıya uğradı. Ne olduğunu anlayamayan Doğu Türkistan kökenli Avusturya vatandaşı 51 yaşındaki Şeherben Durmaz, başına aldığı darbeler sonucu yere yığıldı.

Avusturya’daki bu saldırı büyük tepki çekti

Başına aldığı darbe sonrası yere yığılan Şehreban Durmaz’ı farkeden bir vatandaşın bağırması üzerine saldırgan olay yerinden koşarak ayrıldı. Bu saldırı bölgedeki tüm vatandaşlar tarafından büyük tepki çekti. Can havliyle eşini arayan Şehreban Durmaz, eşinin yanına gelmesi ile hemen hastaneye kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğu tespit edilen Durmaz’ın başına 2 dikiş atıldı.

Saldırıya uğrayan bayandan ilk açıklama

avusturya-da-sok-saldiriSaldırıya uğrayan Şeherben Durmaz, AA muhabirine olay şöyle anlattı; “Her gün işe gidip geldiğim sokaktan işe giderken arkamdan gelen bir şahsın saldırısına uğradım. Saldırgan sürekli kafama vurdu, gasp amaçlı değil, sırf bana zarar vermek için bir girişimdi çünkü sürekli kafama vurdu, yere düştüğüm zaman bile sürekli kafama vuruyordu. O anın şokuyla hemen bağıramadım, sonradan bağırdım. Ben bağırdıktan sonra karşı apartmandan bir ses geldi, sonra kaçtı.” “Başörtülü olduğum için saldırmış olabilir” “30 senedir burada yaşıyorum, ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Benim için beklenmedik bir olaydı. Başörtülü olduğum için saldırmış olabilir çünkü benim suratımı bile görmedi ki, arkamdan gelip saldırdı.” “Vücudumun her yerinde ağrı var. Ellerimde var, dizimde var. Sırtım çok ağrıyor. Alnımda iki tane dikiş var. Sürekli kafama vurduğu için kafamda şişlikler var. Kulağımda morluklar var.” Irkçı bir saldırı “Yarın hastaneye, ordan da adli tıp kurumundan gidip rapor alacağız. Saldırganı tanımadığımız için kime karşı dava açacağımızı da bilmiyoruz. Irkçı bir saldırı diye düşünüyoruz. Son günlerde Avusturya’da ırkçılık artıyor, sürekli görüyoruz. Bu kalleşçe bir saldırıdır.”