DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avusturya’da camiye hain saldırı

Avusturya’da camiye hain saldırı

Avusturya’da meydana gelen saldırı herkesi şok etti. Linz’de bulunan bir camiye saldırganlar tarafından patlayıcı madde atıldı. Atılan madde sonucu camide büyük bir yangın çıktı.

Avusturya’da meydana gelen saldırı herkesi şok etti. Linz’de bulunan bir camiye saldırganlar tarafından patlayıcı madde atıldı. Atılan madde sonucu camide büyük bir yangın çıktı.avusturya-cami-saldiriCamiye yapılan saldırı sonrasında Geylani Hizmet Vakfı Cami Başkan Yardımcısı Selçuk Dönmez, AA’ya saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Selçuk Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklama da dün akşam saatlerine yakın Linz’de bulunan camiden ayrıldıklarını ve saldırının ondan sonra gerçekleştiğini belirtti. Akşam tam 19.00 civarlarında gerçekleşen saldırıda caminin içerisine patlayıcı maddeler atıldığını da yaptığı açıklamaya ekledi.Cami içerisine atılan patlayıcıların alev alması sonucunda camide büyük bir yangın çıktı. Geylani Hizmet Vakfı Cami Başkan Yardımcısı Selçuk Dönmez, caminin bu yangından aşırı derece hasar gördüğünü dile getirdi. Çıkan yangında ise caminin boş olması nedeni ile ölen yada yaralananın olmadığı belirtildi. Patlayıcıların atılmasının ardından çıkan yangın hemen olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.Geylani Hizmet Vakfı Cami Başkan Yardımcısı Selçuk Dönmez açıklamalarına “Patlayıcının ne olduğunu bilmiyoruz. Molotofkokteyli de olabilir. Cami içerisindeki halı komple yanmış, duvarı yıkılmış, kitaplar yerlere saçılmış ve mihrap zarar görmüş.” sözleriyle devam etti.

Cami imamı Mustafa Türkmen’den ilk açıklama

Avusturya’nın eyaletinin başkenti Linz‘de meydana gelen saldırıya şahit olan cami imamı olayın hemen ardından açıklama yaptı. Cami imamı Mustafa Türkmen caminin içerisine patlayıcı maddelerin atılması sonucu meydana gelen patlama sonrası hemen dışarı çıktığı söyledi. Cami imamı Mustafa Türkmen dışarı çıktığı sırada ise 18-20 yaşlarında bir gencin olay yerinden hızla koşarak ortadan kaybolduğunu ifade etti. Bu olayın 2 hafta öncesinde ise  Boşnak Nur Derneği Camisi’ne domuz kafası bırakılıp kaçıldığı belirtti.Avusturya’nın eyaletinin başkenti Linz‘deki camiye düzenlenen saldırı sonrasında polisin olayla ilgili hemen soruşturma başlattı.