DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avusturya’dan sonra Almanya’dan Türkiye’ye Ambargo

Avusturya’dan sonra Almanya’dan Türkiye’ye Ambargo

Geçtiğimiz günlerde Avusturya’nın Türkiye’ye uyguladığı silah ambargosundan sonra benzer bir ambargo da Almanya’dan geldi.

Avusturya‘nın Türkiye’ye uyguladığı silah ambargosundan sonra benzer bir ambargoda Almanya’dan geldi. 1949 yılından bu yana silah üretimi yapan ünlü Alman şirket Heckler & Koch’dan flaş Türkiye kararı. Alman basınında büyük yankı uyandıran habere göre, Heckler & Koch şirketi stratejik değişikliğe gidiyor. Şirket gelecek günlerde sadece NATO, NATO ülkeleri, NATO ile yakın ilişkisi olan ülkeler, demokratik ve yolsuzluğun olmadığı ülkelere silah yapma kararı aldı.

TÜRKİYE ‘YEŞİL LİSTEYE’ GİREMEDİ

Heckler& Koch’un belirlediği yolsuzluk ve demokrasi kriterlerine göre belirlediği “yeşil liste”de yer alan ülkelere silah satışı yapacak. Suudi Arabistan, Meksiko, Brezilya ve Hindistan gibi ülkeler yeşil listeye giremedi. Şirket ilerleyen günlerde bu ülkelere silah satışı yapmayacak.Türkiye’yi belirlediği kriterler doğrultusunda sarı listeye aldığını belirten şirket, gelecekte silah satımını durduracak.Heckler & Koch’un Alman hükümetinden izin almakta zorlandığı için böyle bir adım attığı öğrenildi. Daha önceden yapılan anlaşmalar doğrultusunda satışlar devam edecek ancak devamı gelmeyecek.heckler-koch

AVUSTURYA’DA TÜRKİYE’YE SİLAH SATIŞINI DURDURDU

 Geçtiğimiz günlerde Avusturya‘da Türkiye’ye silah ambargosu uygulamıştı. Yeşiller Partisi vekili Berivan Aslan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre parlamentodaki 6 partinin ortak kararıyla hazırlanan kararname oybirliğiyle kabul edildi.Önergede, savaş malzemeleri ve dış ticaret yasası kapsamında savaş veya savaş çıkması muhtemel ülkelere silah ve mühimmat sevkiyatı için ruhsat verilmesinin engellenmesi talep edildi.AB ülkeleri arasında böyle bir kararı alan tek ülke olduğunu ifade eden Yeşiller Partisi Peter Pilz, diğer ülkelerinde benzer kararlar alması yönünde çağrıda bulundu.