DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avusturya’nın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu

Avusturya’nın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu

Avusturya’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazananın ismi resmi olmayan sonuçlara göre açıklandı. İşte Avusturya’nın yeni cumhurbaşkanı..\r\n\r\n

Avusturya’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazananın ismi resmi olmayan sonuçlara göre açıklandı. İşte Avusturya’nın yeni cumhurbaşkanı..Resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan isim Van der Bellen oldu. Yaptığı ilk konuşmada da “Herkesin cumhurbaşkanı olacağım, partiler üstü bir pozisyonda hareket edeceğim, kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayacağım.” ifadelerine yer verdi. Seçim sonuçlarının açıklamasının hemen ardından Hofburg Sarayı’nda basın toplantısı düzenlendi. Van der Bellen basın toplantısında seçim süreci boyunca kendisini destekleyen tüm vatandaşlara teşekkürlerini sundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan sonucun Avrupa’ya olumlu bir sinyal verdiğini belirtti.

Avusturya yeni cumhurbaşkanı tüm halkı kucaklayacağını söyledi

van-der-bellenVan der Bellen, alacağı görev süresinde tüm vatandaşları kucaklayacağının altını çizdi. Ve Avrupa yanlısı bir tutum içerisinde olacağını da söyledi.  Van Der Bellen, “Dünyaya açık hareket edeceğim, beni seçen, seçmeyen, çok ya da az isteyerek seçen herkesin cumhurbaşkanı olacağım, partiler üstü bir pozisyonda hareket edeceğim, kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayacağım.” dedi.Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer ise  “Çok üzgünüm, çok şaşkınım. Ancak seçmenler her zaman haklıdır. Halkın verdiği karara saygı duyuyorum.” dedi. Gelecek yıllarda yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağını ve mücadele edeceğini ifade etti. Ve “6 yıl sonra çok daha fazla enerji yüklü olarak yeniden deneyeceğim.” dedi. Seçimler ile ilgili şüphelerinin olup olmaması sorusuna ise Neler olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.” yanıtını verdi.