Geçtiğimiz haftalarda hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayberk Atilla’dan kötü haber geldi. Ayberk Atilla kimdir? Ayberk Atilla filmleri… Ayberk Atilla kaç yaşında?

Bir süredir tedavi gören Ayberk Atilla , bu sabah hayata gözlerini yumdu. 71 yaşında olan Ayberk Atilla bu sabah yaşamını yitirdi.En son Kiralık Aşk dizisinde rol alan Ayberk Atilla, “Mesane kanserine yakalandım. Sadece mesane kanseri değil etrafa yayılmaya hevesli bir kanser. Doğal olarak kan değerlerim düşüyor. Patoloji neticesi geldi, kanserin türü de böylelikle belli oldu” demişti.Tedavi il ilgili yöneltilen sorulara Atilla, “Öncelikle kemoterapi tedavisi düşünülüyor ancak ben kemoterapi tedavisine uzak bakıyorum” diyerek cevaplamıştı.

Ayberk Atilla Kimdir?

Ayberk Atilla (d. 18 Eylül 1946, İstanbul, ö. 21 Ocak 2017, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan sanatçı, sanat hayatına 1967 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda başladı. Sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Altan Karındaş Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üç Maymun Kabare, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan Atilla, bir süre aranın ardından yeniden tiyatroya dönerek, BKM Oyuncuları kadrosuna katıldı. 2013 yılından beridir Dilek Türker- Tiyatro Ayna oyuncusudur. 12 Ocak 2017 tarihinde kanser hastalığına yakalandığı açıklandı. İBB Şehir Tiyatroları’nda Komik-i Şehir Naşit Bey Oyunu’nun provalarındayken Prömiyere iki gün kala hastaneye kaldırıldı.

Filmografisi

  • Seksenler – 2012 – 2017
  • Kiralık Aşk – 2015 – 2017
  • Hükümet Kadın 2 – 2014
  • Hükümet Kadın – 2013
  • İbreti Ailem – 2012
  • Leyla ile Mecnun -2012 (konuk oyuncu)
  • Huzurum Kalmadı – 2011
  • Babam Sağolsun – 2011
  • Pulsar – 2009
  • Neşeli Hayat – 2009
  • Peri Masalı – 2008
  • Sevgili Düşmanım – 2008
  • Gönül Salıncağı – 2007
  • Kabadayı – 2007
  • Kötüler Konağı – 2007
  • Pardon Yani – 2006
  • Kiralık Oda – 2006
  • Rüya Gibi – 2006
  • Bir Demet Tiyatro – 2006
  • Tadımız Kaçmasın – 2005
  • Organize İşler– 2005
  • Hürrem Sultan – 2003
  • Güneş Yanıkları – 2000
  • Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? – 1999
  • Konu Komşu– 1999
  • 5 Maymun Çetesi– 1999
  • Dış Kapının Mandalları– 1998
  • Bir Demet Tiyatro– 1997
  • Baskül Ailesi – 1997
  • Hastane – 1993
  • Evlere Şenlik – 1993
  • Zeki Metince – 1992

CEVAP VER

Yorumunuzu giriniz
Lütfen isminizi yazınız