DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bagis: Suriye karari Petersburg’da netlesecek

Bagis: Suriye karari Petersburg’da netlesecek

AB Bakanı Egemen Bağış, Meclis’te düzenlenen Adli Yıl Açılış Resepsiyonu’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bağış, Suriye’ye olası müdahale ile ilgili sorular üzerine, “Sayın Obama stratejik bir hamle yaptı. G-20 zirvesi öncesi hem kendi ülkesi içindeki Cumhuriyetçi Meclis çoğunluğunu hem müttefiklerini, hem G-20’deki diğer liderleri, hem de Suriye’deki eli kanlı diktatörü pozisyonlarını bir kez daha gözden geçirmeye

AB Bakanı Egemen Bağış, Meclis’te düzenlenen Adli Yıl Açılış Resepsiyonu’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bağış, Suriye’ye olası müdahale ile ilgili sorular üzerine, “Sayın Obama stratejik bir hamle yaptı. G-20 zirvesi öncesi hem kendi ülkesi içindeki Cumhuriyetçi Meclis çoğunluğunu hem müttefiklerini, hem G-20’deki diğer liderleri, hem de Suriye’deki eli kanlı diktatörü pozisyonlarını bir kez daha gözden geçirmeye yönlendirecek bir hamle yaptı. Ben Suriye ile ilgili kararın St. Petersburg’da daha netleşeceğini öngörüyorum.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Fransa’nın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? En başta ABD, İngiltere, Fransa belki de Türkiye’nin olduğu dörtlü koalisyon bu müdahaleyi yapacaktı ama teker teker Avurpa ülkeleri geri adım attılar.” sorusuna karşılık Bağış, “Bütün bu saydığınız ülkelerin liderleri G-20 zirvesinde olacak ve BM Güvenlik Konseyi’nde Esed rejimini en çok koruyan ülkenin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Orada bütün bu ülkelerin ortak bir yaklaşımı ile Sayın Putin’in de ikna edilebileceği bir ara formül üzerinde uzlaşı opsiyonuna yönelinecektir diye düşünüyorum.” cevabını verdi.

Bağış şöyle devam etti: “Çünkü böyle bir şey olmazsa, Amerikan kongresinden Sayın Obama’nın istediği karar çıkar. Amerikan kongresi en siyasi ayrışımların yoğun olduğu dönemlerde bile Başkanı uluslar arası kamuoyuna karşı arkasında kenetlenmiştir. Amerika’daki siyaset geleneği hele bütün partilerin ortak kırmızı çizgisi olan kimyasal silah kullanımı ve bebek katline kadar ilerleyen bir saldırı karşısında tepkisiz kalmamayı gerektirir.”

Bağış, açıklamalara bakıldığında, liderlerin tüm opsiyonların masada olduğunu söylediğini aktardı.