DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bakan Yılmaz, İlk Tematik Meslek Lisesini Ziyaret Etti

Bakan Yılmaz, İlk Tematik Meslek Lisesini Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesi olarak açılan “Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“ ni ziyaret etti ve buradaki yetkililerden bilgi aldı.”Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliği” temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresi için Antalya´ya gelen  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bazı yerlere ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretlerden biri de Türkiye´nin

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesi olarak açılan “Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“ ni ziyaret etti ve buradaki yetkililerden bilgi aldı.”Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliği” temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresi için Antalya´ya gelen  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bazı yerlere ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretlerden biri de Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesi olarak açılan “Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ne yaptığı ziyaretti.Milli Eğitim Bakanı okulda yetkililerden bilgi aldı. Okul müdürü Haldun Çevik, okulun, Türkiye´nin ilk tematik meslek lisesi niteliğiyle bu yıl eğitime başladığını ve 5 şubede 170 öğrencilerinin bulunduğunu kaydetti. Amaçlarının, kendi alanında en iyi mesleki ve teknik anadolu lisesi olmak olduğunu ve başarılı uçak teknisyenleri yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Okul Müdürü Çevik, öğrenciler okulumuza TEOG puanıyla kaydediliyor, dedi.Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, okuldaki sınıflardan ikisinde incelemelerde bulundu ayrıca sınıflardaki öğrencilerle konuştu. Bakan Yılmaz, bir kız öğrenciye neden bu okulu tercih ettiğini sordu. Öğrencinin, uçaklara ilgi duyduğunu ve bu araçları sevdiğini, söylemesi üzerine bakan kız öğrenciyi tebrik etti.Bakan İsmet Yılmaz, daha sonra okulun öğretmenleri ile de bir araya geldi. Öğretmenlerle bir süre sohbet ederek, eğitim konusunda Türkiye´nin çok mesafe aldığını ve çok daha ileriye gitmeyi hedeflediğini aktardı.Öğrenciler, ziyaretin sonunda okul çıkışına gelerek Bakan Yılmaz’ı uğurladı. Bakan bu esnada öğrencilere bir de ödev verdi. Bakan, kendisini uğurlayan öğrencilerden Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş´ un hayat hikayelerini öğrenmelerini istedi.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a, “Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“ ziyareti esnasında, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da eşlik ettiler. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin´i makamında ziyaret etti.

Tematik Meslek Lisesi Nedir?   tematik-meslek-lisesi

Millî Eğitim Bakanlığınca, illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu lisesi açılması için çalışma başlatıldı. Bu çalışmayla, mesleki eğitimi önceliğe alan ve sektörün arzuladığı nitelikli iş gücü yetiştirilmesi hedefleniyor.Bu okulların, bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit rol oynamalarının veya gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar vermesi hedefleniyor.Özetle, tematik meslek liseleri kendi bulundukları bölgede hangi alanda ihtiyaç varsa o alanda uzmanlaşmış kişiler yetiştirecek. Örneğin, okulun bulunduğu bölge otomobil sanayiinde eleman istiyorsa sektör yöneticileriyle temasa geçip bu alana yönelik bölümler açılacak ve mezunlar hemen istihdam edilecek.