DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bal Kilo Aldırır Mı?

Bal Kilo Aldırır Mı?

Bal kilo aldırır mı? Hakiki bal kilo yapar mı? Gerçek balı ne kadar tüketmeliyim? Saf balı fazla tüketince kilomda bir değişiklik olur mu? Bal şişmanlatır mı? Zayıflamak için bal tüketmeli miyim? Bal kilo verdirir mi? Diyetteyken bal yiyebilir miyim? Bal diyette yenir mi?

Bu ve buna benzer sorular formuna dikkat edenlerin cevabını yakından takip ettiği sorular arasında güncelliğini korumaktadır. Bu yazımızda balın vücut ağırlığı yani balın kilo üzerindeki etkisine değinmeye çalışacağız. Bal gerçekten kilo aldırır mı ya da bal kilo verdirir mi? İşte cevabı:

Kararında Tüketilen Bal Kilo Yapmaz

1

Balın kilo aldırmaması için öncelikli olarak balı ne kadar tüketmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Bal kalorisi yüksek olan bir yiyecek olduğu için tüketilirken dikkat edilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Bu nedenle balı tüketirken aşırıya kaçmamak gerekir. Herhangi bir rahatsızlığınız yoksa (şeker/diyabet hastalığı, aşırı kilolu olmak gibi), sağlıklı bir bireyseniz sabah kahvaltılarında birkaç tatlı kaşığı bal tüketmenizde bir sakınca yoktur. Ancak balın yüksek kalori derecesini göz önünde bulundurursak rahatsızlığınız olsun ya da olmasın balın aşırı tüketimi hem kilonuzun artmasına hem de sağlığınızın bozulmasına neden olabilir.

Bal Kaymak İkilisine Dikkat Edin

Balın lezzet ikizi kaymak süt ürünleri içerisinde aşırı yağıyla nam salmış bir besin kaynağıdır. Hele bir de bu ikiliye karbonhidrat deposu ekmek eşlik edince işte o zaman vay halinize! Bu üçlüyü aynı anda ve aşırı tüketmeniz durumunda kilo almamanız gibi bir durum söz konusu olamaz. Tabi ki bal kaymak tüketmeyin demiyoruz ancak bu tüketim seviyesini abartmamanız sizin için oldukça sağlıklı ve akıllıca bir karar olacaktır.

3

Diyette Bal Abartmamak Koşuluyla Yenilebilir

Kalorisi ve besin değeri yüksek olan balın kilo yapma ihtimali göz önünde bulundurulunca özellikte diyetteyken oldukça dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Balın diyetteyken aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketilmesinde diyetisyenler tarafından herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Uzman Kontrolünde Tüketilen Bal Kilo Verdirir

Müthiş bir besin kaynağı olan bal, kilo aldırdığı gibi aynı zamanda kilo da verdirir. Bal çeşitli besinlerle tüketildiği zaman kilo kaybını da tetiklemektedir. Bunun için bir sağlık uzmanı ya da diyetisyene danışmak balı kilo vermek için tüketenlerin yapması gerekenler arasında yer almaktadır.