DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Baltalı saldırgan ile ilgili bomba detay

Baltalı saldırgan ile ilgili bomba detay

Pazar Akşamı Almanya’da meydana gelen baltalı saldırıya ilişkin bomba detay ortaya çıktı. Baltalı saldırganın DAEŞ ile bir bağlantısı olduğu bildirildi.\r\n\r\n

Pazar Akşamı Almanya’da meydana gelen baltalı saldırıya ilişkin bomba detay ortaya çıktı. Baltalı saldırganın DAEŞ ile bir bağlantısı olduğu bildirildi.

Almanya’da baltalı saldırı: 21 yaralı

Almanya’da meydana gelen korkunç olayda 17 yaşındaki saldırgan trene balta ile saldırdı. Olayın ardından 21 kişi acilen hastaneye kaldırıldı.

almanya-saldiri-balta

Toplam 21 kişi yaralandı

Almanya’da Würzburg-Heidingsfeld ile Ochsenfurt arasında yolcu taşıyan trende büyük bir olay yaşandı. Trende bulunan 17 yaşındaki saldırgan elindeki balta ile trende bulunan yolculara saldırdı. Saldırıdan 3 kişi en ağır şekilde yaralanırken, 4 kişi daha yaralandı. Olayın şokuna giren 17 kişi de hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaşlar acilen tedavi altına alındı.

Würzburg-Heidingsfeld ile Ochsenfurt seferleri yapan trene düzenlendiği saldırının hemen ardından polis ekiplerince etkisiz hale getirilen saldırganın 17 yaşında olduğu ortaya çıktı. 17 yaşındaki saldırganı polis vurarak etkisiz hale getirdi. Gerçekleşen bu korkunç olayın terör saldırısı ile bir ilgisi olup olmadığı araştırılıyor. Elindeki baltayla vatandaşlara saldıran 17 yaşındaki gencin mülteci olduğu bildirildi.

ODASINDA DAEŞ BAYRAĞI

Saldırı sonrasında harekete geçen Alman polisi, 17 yaşındaki mülteci saldırganın kaldığı odada DAEŞ bayrağı olduğunu tespit etti. Hongkong Basbakanı Leung Chun Ying gerçekleşen bu korkunç olayı kınadığını açıkladı.Bavyera Eyaleti Içisleri Bakanı Joachim Herrmann, DAEŞ terör örgütüne bağlı olduğu düşünülen 17 yaşındaki saldırgan ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bavyera Eyaleti Içisleri Bakanı Joachim Herrmann, saldırganın bir örgüte bağlı değil de tek başına hareket ettiği iddiasını öne sürdü. 17 yaşındaki saldırganın Almanya’ya tek başına geldiği ve ailesinin burada olmadığını ifade etti. Ochsenfurt kentinde yaşayan bir ailenin yanında mülteci sıfatıyla yaşadığı öğrenildi.

‘Halifenin askeriyim”

Saldırganın DAEŞ’e bağlı olup olmadığına dair kesin bir bilgi olmadığı sırada Amaq haber ajansının yaydıgı video güne damga vurdu. Yayınlanan video da 17 yaşındaki saldırganın ‘Halifenin askeriyim” dediği duyuldu.