DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bu banka soyguncusu Türk’ü gören zengin olacak

Bu banka soyguncusu Türk’ü gören zengin olacak

Alman polisi, bundan on sene önce Krefeld hapishanesindeyken ortadan kaybolan banka soyguncusu Rahim Direkçi adlı Türk’ü birçok banka soygunundan sorumlu tutuyor. Bu yüzden Kuzey Ren-Vestfalya (KRV)  Eyalet Suç Dairesi ve Aachen Savcılığı 48 yaşındaki Direkçi ile suç ortağı hakkında bilgi verenlere 61 bin 500 Euro mükafat verileceğini duyurdu. Direkçi’nin Aachen, Düren, Bad Münster am Stein,

Alman polisi, bundan on sene önce Krefeld hapishanesindeyken ortadan kaybolan banka soyguncusu Rahim Direkçi adlı Türk’ü birçok banka soygunundan sorumlu tutuyor. Bu yüzden Kuzey Ren-Vestfalya (KRV)  Eyalet Suç Dairesi ve Aachen Savcılığı 48 yaşındaki Direkçi ile suç ortağı hakkında bilgi verenlere 61 bin 500 Euro mükafat verileceğini duyurdu. Direkçi’nin Aachen, Düren, Bad Münster am Stein, Kirchen/Sieg ve Augsbur’da banka soyduğundan yola çıkılıyor.

SERİ BANKA SOYGUNCUSU SAKLANMADA USTA

Polis; KRV, Bavyera ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde Direkçi ve suç ortağının arandığına dair afişleri gerekli bulduğu yerlere astı. Konya’nın Derebucak kazasına kayıtlı olan Direkçi Türkiye vatandaşı ve polisin verdiği bilgiye göre saklanma konusunda usta. Şüpheli, 12 Ekim 2007 tarihinde mahkumların birbirini ziyaret etmesine izin verildiği bir zamanda kaçmayı başarmıştı. Direkçi’nin aynı başarıyı banka soygunlarında da gösterdiği ileri sürülüyor. Polisin anlattığına göre Rahim Direkçi, akşamları banka şubelerine giriyor ve personele görünmeden geceyi orada geçirmeyi başarıyor ve ertesi gün bankaya gelen ilk personeli kasalardaki parayı vermeye zorluyor.

MAHKEMEDE KENDİNE LANET OKUDU, 17 GÜN SONRA KAÇTI

Direkçi’nin bundan on yıl önce mahkeme duruşmasında söylediği sözler de olay olmuştu. Kendisinden ‘şerefsiz ve haysiyetsiz’ bir insan olarak bahseden mahkum, küçük kızına uyumadan önce masal okuyamayacak olmanın kalbini parçaladığını söylemiş, Allah’tan soyduğu bankalardan dolayı kendisini affetmesini, hakimlerin de sert olmayan bir karar vermelerini dilemişti. Yedi yıl ceza alan banka soyguncusu, 17 gün sonra kaçmayı başarmıştı. Uyuşturucu ve kumar bağımlısı olan ve bunun yanı sıra aşırı derecede borcu olan adamın bunu nasıl başardığı hala gizemini koruyor.

RAHİM DİREKÇİ’NİN SUÇ ORTAĞI TÜRK DEĞİL

Direkçi’nin suç ortağının kimliği ise henüz tespit edilemedi. Polisin paylaştığı eşkale göre söz konusu kişi 50 ila 60 yaşlarında bir Batı Avrupalı. Boyu ise 1,75 ila 1,85 arasında tahmin ediliyor. Alman olduğu sanılan kişinin güçlü bir kemik yapısı olduğu söyleniyor. Direkçi ile birlikte kullandıkları araç ise siyah renki bir Audi A 6 Limousine. Direkçi’nin boyu 1,73, ancak paylaşılan resimleri haliyle on yıl öncesine ait. Polis bir sene önce Direkçi hakkında bilgi verenlere 10 bin Euro mükafat vaadinde bulunmuştu.