DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Barcelona’da Arda Turan hedef tahtasında

Barcelona’da Arda Turan hedef tahtasında

La Liga’nın 13.haftasında Barcelona, Real Madrid’ten yediği son dakika golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı. Bu beraberliğin faturası Arda Turan’a kesildi.

Bu hafta Nou Camp’ta El Clasico heyecanı yaşandı. Karşılaşmaya Arda Turan yaptığı hatayla damga vurdu ve bununla beraber birçok eleştrinin de odağı oldu.İkinci yarının başında Luis Suarez attığı kafa golüyle Barcelona’yı öne geçirdi. Real Madrid kalesine tehlikeli anlar yaşatan Katalan ekibi buna karşın farkı arttırmayı başaramadı.Son dakikalara kadar karşılaşmayı 1-0 önde sürdüren Barcelona, bir serbest vuruşta açılan ortaya Sergio Ramos’un kafa golüyle galibiyeti kaçırdı.Gelen goldeki serbest vuruşun mimarıysa Arda Turan oldu. Sol kanatta topla buluşan Marcelo yüzünü taç çizgisine döndü ve bu esnada Arda çok basit bir faul yaptı. Kullanılan serbest vuruşta da Real Madrid’in beraberlik golü geldi.

ARDA TURAN TARAFTARDAN TEPKİ GÖRDÜ

Barcelona, El Clasico öncesinde lider Real Madrid’in 6 puan arkasında ikinci sırada yer alıyordu. Son dakikalara kadar 1-0 önde olan Barça 90.dakikada yediği beraberlik golüyle bu farkı 3 puana indirmeyi başaramadı.Yenilen golde büyük bir hata yapan Arda Turan büyük bir tepki ile karşı karşıya. Milli futbolcuya geçtiğimiz sezon oynanan Barcelona – Real Madrid maçında da tepki gösterilmişti. Barcelona 1-0 öndeyken Arda’nın maça dahil olmasıyla orta sahadaki kontrolünü yitirmiş ve maçı 2-1 kaybetmişti. Bundan bir yıl sonra oynanan El Clasico’da da hedef tahtasındaki isim Arda Turan.Milli futbolcu sosyal medyaya da damga vurdu. Yenilen golde yaptığı hata taraftarın gözünden kaçmadı. Barcelona taraftarları Arda için pek iç açıcı ifadeler kullanmadı. Golden önce yaptığı faulü aptalca bulan taraftarlar oyuncunun geçen sezon oynanan El Clasico’da da mağlubiyete neden olduğunu savundu ve Arda Turan’a tepki gösterdi.Luis Enrique, Arda’yı maça yedek kulübesinde başlattı. 77.dakikada ise Andre Gomes’in yerine oyuna dahil oldu.

ENRIQUE’DEN ARDA’YA ELEŞTRİ

Maç sonu kameraların karşısına çıkan Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique soruları yanıtladı. Yenilen gol ile ilgili de konuşan Enrique “Oyuncularıma böyle pozisyonlarda, hele ki rakibin yüzü kaleye dönük değilse, faul yapmamaları gerektiğini söylemiştim. Bu tip talimatlar kısa ve özdür.” ifadelerini kullanarak isim vermese de bu ifadelerin Arda Turan için söylendiği oldukça bariz.