DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Başörtüsü İsveç basınında tartışma yarattı

Başörtüsü İsveç basınında tartışma yarattı

İran’a resmi bir ziyarette bulunmak amacıyla İsveç Başbakanı Stefan Löfven’e eşlik eden AB ve Ticaret Bakanı Ann Linde, taktığı başörtüsüyle İsveç’te tartışmalara neden oldu.İsveç Başbakanı Stefan Löfven, resmi işlemler için geldiği İran’da Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından oldukça resmi bir tören ile karşılandı. Başörtüsü İsveç basınında tartışma yarattı İran’ın başkenti Tahran’da meydana gelen görüşmede, “teknoloji, eğitim, yol ve şehircilik, iletişim,

İran’a resmi bir ziyarette bulunmak amacıyla İsveç Başbakanı Stefan Löfven’e eşlik eden AB ve Ticaret Bakanı Ann Linde, taktığı başörtüsüyle İsveç’te tartışmalara neden oldu.İsveç Başbakanı Stefan Löfven, resmi işlemler için geldiği İran’da Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından oldukça resmi bir tören ile karşılandı.

Başörtüsü İsveç basınında tartışma yarattı

İran’ın başkenti Tahran’da meydana gelen görüşmede, “teknoloji, eğitim, yol ve şehircilik, iletişim, kadın ve aile” konularında önemli imzalar atıldı.Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bugün herkes Suriye’deki ateşkesin kalıcı hale getirilmesi, Suriye hükümeti ve muhalifler arasındaki görüşmelerin devamı ve DEAŞ ve Nusra Cephesi’yle mücadele konusuna riayet etmelidir. Yakında Suriye’de yeni şartların ortaya çıktığına şahit olacağız.” dedi.İran’a resmi bir ziyarete bulunduğunu gördüğümüz İsveç Başbakanı Stefön Löfven ile Ann Linde, eleştiri yağmuruna tutuldu. Ann Linde’nin taktığı başörtüsü, İsveç basınında tartışmaya neden oldu. Bazı muhalif isimler yapılan ziyarette Linde’nin taktığı başörtüye tepki gösterdiler.Sol Parti’nin İran asıllı milletvekili Amineh Kakabaveh, “Çok üzgün ve sinirliyim. Bunun feminist bir hükümet olması gerekirdi ama sadece diğerleri gibi bir hükümet olduğunu gösterdi” dedi.